Close
Az egyik leggazdagabb orosz oligarcha megajachtja tűnt fel rejtélyes módon Hongkongban

Az egyik leggazdagabb orosz oligarcha megajachtja tűnt fel rejtélyes módon Hongkongban

A Nord nevű megajacht Oroszország harmadik leggazdagabb emberéhez köthető.

Amióta februárban kitört az orosz-ukrán háború, majd ezt követően szankciókat vetettek be Oroszország ellen, a hatóságok folyamatosan rajta tartják a szemüket az orosz oligarchák és Vlagyimir Putyin szövetségeseinek tulajdonában lévő megajachtokon.

Most egy ilyen bukkant fel titokzatosan Hongkongban.

A kép csak illusztráció

A Bloomberg információi szerint az Alekszej Mordasovhoz köthető, 500 millió dolláros Nord Hongkong kikötőjében horgonyzott le, miután az elmúlt hónapokat Vlagyivosztok kikötőjében töltötte. Mordasov Oroszország harmadik leggazdagabb embere, akire májusban vetett ki szankciót az Európai Unió, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A szóban forgó megajachton két helikopterleszállót, egy mozit és húsz luxuskabint alakítottak ki.

Úgy tudni, a Nord szeptember 27-én hajózott ki Vlagyivosztokból és először a vietnámi Da Nang kikötő felé tartott, azonban végül Hongkong felé vette az irányt, ahol le is horgonyzott. A hajó a Kajmán-szigetek zászlóját oroszra cserélte.

Mordasov szóvivője úgy nyilatkozott: jelenleg Moszkvában tartózkodik, és nem kívánta kommentálni a jacht mozgását.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta több mint egy tucat, orosz oligarcha tulajdonában lévő jachtot foglaltak le, ezek összértéke 2,25 milliárd dollárt is meghaladja.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

megajacht | szankció | ukrajna | orosz oligarcha | jacht

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram