Close
A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

Oroszországban a múlt héten elrendelték a hadsereg háromszázezer tartalékos katonájának részleges mozgósítását, és ennek keretében legalább öt légitársaság alkalmazottai is behívót kaptak, köztük az Aeroflot dolgozói és több mint tíz repülőtér alkalmazottai.

A három légicéget képviselő források szerint az alkalmazottak ötven-nyolcvan százaléka behívható, az Aeroflot csoport három légitársaságánál például állítólag a személyzet több mint fele besorozható, bár ezt a légitársaság hivatalosan nem erősítette meg.

Mindez azért lehetséges, mert a legtöbb pilóta egyben tartalékos tiszt is, aki katonai kiképzést is kapott a repülési oktatás során,

aki pedig esetleg mégsem, az a sorkatonai szolgálatot teljesítette.

 

A cégek felmentést kérnek a mozgósítás alól, öt vállalat már összeállította, kettő pedig el is küldte az érintett alkalmazottak listáját, amelyen a pilóták mellett légiforgalmi irányítók, műszaki, kereskedelmi és informatikai szakemberek is szerepelnek.

A mozgósítás hírére azonnal elkelt az összes jegy az Oroszországból kifelé induló járatokra, miközben az ország nyugati szomszédai nem látják szívesen az orosz menekülteket.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

légiközlekedés | behívó | katonai | légitársagág | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Az illegálisan felhúzott házak súlyosbították a katasztrófát az olaszok népszerű üdülőszigetén

Ezt tenné a Mol, hogy ne alakuljon ki országos üzemanyaghiány

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram