Close
Rohamtempóban menekülnek az oroszok, mára minden jegy elkelt

Rohamtempóban menekülnek az oroszok, mára minden jegy elkelt

Szerdán villámgyorsan elkapkodták az Oroszországból induló járatokra szóló repülőjegyeket, miután reggel Vlagyimir Putyin elnök háromszázezer tartalékos katona azonnali behívását rendelte el.

A televíziós beszéd felébresztette a félelmet a lakosságban, hogy egyes harcképes korú férfiaknak megtiltják a kiutazást Oroszországból. Ugyanakkor Szergej Sojgu védelmi miniszter később közölte, hogy a részleges mozgósítás azokat érinti, akik hivatásos katonai tapasztalattal rendelkeznek, a diákokat és a besorozott katonákat nem hívják be.

A Kreml nem nyilatkozott arról, hogy lezárják-e a határokat a mozgósítási rendelet hatálya alá tartozók előtt, mindenesetre

a Google Trends adatai szerint megugrott az Aviasalesre irányuló keresések száma,

amely Oroszország legnépszerűbb repülőjegy-értékesítő weboldala.

Az Aviasales adatai szerint a Moszkvából a törökországi Isztambulba és az örményországi Jerevánba – mindkét célállomásra vízum nélkül utazhatnak az oroszok – induló közvetlen járatok már szerdán megteltek.

Hasonló menekülési hullámra volt példa rögtön a háború kezdete után, most viszont korlátozottak az orosz lakosok utazási lehetőségei, bár van, ahol tárt karokkal várják őket.

(Forrás: 24.hu, Reuters, képek: Unsplash)

menekülés | oroszország | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram