Close
Franciaország és Spanyolország pénzt szedne az orosz oligarcháktól az elkobzott jachtjaik miatt

Franciaország és Spanyolország pénzt szedne az orosz oligarcháktól az elkobzott jachtjaik miatt

Ahogyan arról a Roadster már több alkalommal is beszámolt, az Egyesült Államok és az Európai Unió több orosz oligarcha tulajdonában lévő szuperjachtot is lefoglalt az orosz-ukrán háború kitörése óta. A Spanyolországban és Franciaországban lefoglalt hajók esetében ez azonban többletköltséggel járhat a tulajdonosok számára.

A Reuters értesülései szerint a két ország bejelentette, hogy ezentúl a szuperjachtok mögött álló orosz üzletembereket terhelik a fenntartási költségek egészen addig, amíg azok le vannak foglalva. A tulajdonosok többsége állítólag most is fizeti a karbantartási, a személyzeti, a dokkolási és a biztosítási díjakat,

az új rendelkezés azonban a kormányoknak történő kifizetést is engedélyezi.

A kép csak illusztráció.

A spanyol hatóságok korábban már lefoglaltak egy szuperjachtot, ami a feltételezések szerint Szergej Csemezov, a Rostec vezetőjének tulajdonában áll.

A folyamatban lévő szankciók miatt az oligarchák egy része az Egyesült Arab Emírségekbe vagy Hongkongba vitte hajóját.

Egyes vélemények szerint azonban a kivetett szankciók nem fájnak annyira az orosz milliárdosoknak, mint ahogyan azt a döntéshozók remélték. James Jaffa, a szuperjachtokra szakosodott brit Jaffa & Co. ügyvédje úgy véli, a bevezetett szankciók csak egy újabb számlát jelentenek az oligarcháknak, akik megengedhetik maguknak, hogy kifizessék azokat.

“Úgy tűnik, hogy a szankcióknak nincs olyan bénító hatásuk, mint amilyennek szánták őket” – mondta Jaffa a Reutersnek. De valami, ami viszont fájhat. Ez pedig az, ha szuperjachtokat egy másik tulajdonosnál látják. Az Egyesült Államok és az Európai Unió tárgyalásokat folytat az összes lefoglalt vagyontárgy, így a jachtok eladásáról is.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

oroszország | háború | elkobzás | vagyonelkobzás | szankció

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram