Ez az európai ország nem javasolja az utazóknak, hogy olyan helyre menjenek, ahol sok az orosz turista

Arra figyelmeztették az állampolgárokat, hogy körültekintően válasszanak úti célt, lehetőleg olyat, amely nincsen tele orosz turistákkal.

Inga Cerniuk litván külügyi kancellár szerint az orosz turisták által gyakran látogatott országokban politikai feszültségek alakulhatnak ki. Úgy véli, hogy egyes országok megpróbálnak az orosz turisták kedvében járni azzal, hogy azt mondják, ők „másképp látják” a dolgokat, és afféle „szürke zónában” tartózkodnak az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

A kancellár Thaiföldet, Törökországot és Egyiptomot emelte ki, de említette Moldovát, Grúziát (Georgia) és Örményországot is, mint olyanokat, melyek értékrendje nem egyezik Litvániáéval. Ez pedig vitákhoz vezethet.

Mint mondja, az ukrajnai háborúval kapcsolatos aktív véleménynyilvánítás olyan komoly konfliktusokhoz vezethet, hogy a turisták akár konzuli segítségre is szorulhatnak.

Korábban néhány litván turista Egyiptomban azt kiáltotta karaokézás közben, hogy Slava Ukraini (Dicsőség Ukrajnának), mire a jelen lévő orosz turisták poharakat vágtak hozzájuk. A litvánok végül elhagyták a szállodát. Korábban a montenegrói Budvában is történt egy incidens, amikor ittas orosz turisták támadtak rá egy üdülőhely tulajdonosára és egy pincérre. Bali szintén megelégelte az orosz turistákat, igaz, nekik az ukrán látogatókkal is betelt a poharuk.

Finnország szintén harcol az oroszok ellen a maga eszközeivel, a helsinki vidámparkban például egy népszerű jégkrém került feketelistára.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

átutazás | litvánia | turisták | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom