Close
Ezernyi dolog miatt érdemes Oroszországba utazni, kezdjük ezzel a hattal

Ezernyi dolog miatt érdemes Oroszországba utazni, kezdjük ezzel a hattal

Oroszország sokszínűségével, egyedülálló építészeti alkotásaival, természeti csodáival egyszerre ámulatba ejt és lehengerel.

Moszkva – Szent Bazil katedrális

A Moszkva szívében található, 1554–1561 között épült Szent Bazil katedrális Oroszország legfontosabb látnivalóinak egyike, ahová leginkább a székesegyház jellegzetes építészeti stílusa vonzza a látogatókat.

Úgy tervezték, hogy alakja egy máglya lángjához hasonlítson,

ez az építészeti megoldás pedig azóta is egyedülálló az egész világon.

Szentpétervár – Ermitázs Múzeum

A Szentpéterváron található, 1764-ben, Nagy Katalin által alapított Ermitázs Múzeumban a kultúrát és a művészeteket bemutató, több mint hárommillió darabos gyűjtemény látható, mely a világ különböző pontjairól származik.

A gyűjtemény hat épületből álló komplexumban kapott helyet, többek közt a Téli Palotában, az orosz uralkodók egykori rezidenciáján.

Kizsi-sziget

Oroszország Finnországgal és a Fehér-tengerrel határos, észak-nyugati régiójában, Karéliában található a Kizsi-sziget, amely leginkább egy lenyűgöző szabadtéri múzeumhoz hasonlít.

A mindössze ötszáz méter széles sziget régi, fából épült templomairól, épületeiről híres.

A leghíresebb része az ortodox fatemplom-együttes, és egy nyolcszögű harangtorony, melyek a 18. században épültek. Az 1714-ben épített harminc méter magas Preobrazsenszkij-templomot huszonkét, ugyancsak fából készült hagymakupola díszít. Különlegessége, hogy szeget vagy más fémalkatrészt nem használtak a megépítéséhez. A templom az UNESCO Világörökség védelme alatt áll.

Bajkál-tó

A Bajkál-tó a föld legmélyebb tava, vize rendkívül jó minőségű, és jellegzetessége, hogy negyven méterig átlátszó.

Számokban mérve: 636 kilométer hosszú és 25–79 kilométer széles tó átlagmélysége 744 méter, a legmélyebb pontján 1642 méter a meder a felszíntől.

Novgorod – Szent Szófia katedrális

Novgorod történelmi műemlékei az orosz kultúra legbecsesebb kincsei közé tartoznak. Az itt található Szent Szófia katedrális 38 méter magas, öt látványos kupolával díszített, nem mellesleg a legrégebbi templomi épület Oroszországban.

A katedrális három híres, díszes kapuja a 12. században készült.

Transzszibériai Expressz

A világ leghosszabb vasútvonalának része a Transzszibériai Expressz, amely Moszkvától Oroszország Kínával és Észak-Koreával határos városáig, Vlagyivosztokig halad.

A cárok útja néven is ismert vasútvonal építése III. Sándor cár uralkodása alatt vette kezdetét 1891-ben, majd fia, II. Miklós cár idején fejeződött be 1916-ban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

kizhi-sziget | oroszország | látnivalók | szentpétervár | road trip

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram