Close
Ezernyi dolog miatt érdemes Oroszországba utazni, kezdjük ezzel a hattal

Ezernyi dolog miatt érdemes Oroszországba utazni, kezdjük ezzel a hattal

Oroszország sokszínűségével, egyedülálló építészeti alkotásaival, természeti csodáival egyszerre ámulatba ejt és lehengerel.

Moszkva – Szent Bazil katedrális

A Moszkva szívében található, 1554–1561 között épült Szent Bazil katedrális Oroszország legfontosabb látnivalóinak egyike, ahová leginkább a székesegyház jellegzetes építészeti stílusa vonzza a látogatókat.

Úgy tervezték, hogy alakja egy máglya lángjához hasonlítson,

ez az építészeti megoldás pedig azóta is egyedülálló az egész világon.

Szentpétervár – Ermitázs Múzeum

A Szentpéterváron található, 1764-ben, Nagy Katalin által alapított Ermitázs Múzeumban a kultúrát és a művészeteket bemutató, több mint hárommillió darabos gyűjtemény látható, mely a világ különböző pontjairól származik.

A gyűjtemény hat épületből álló komplexumban kapott helyet, többek közt a Téli Palotában, az orosz uralkodók egykori rezidenciáján.

Kizsi-sziget

Oroszország Finnországgal és a Fehér-tengerrel határos, észak-nyugati régiójában, Karéliában található a Kizsi-sziget, amely leginkább egy lenyűgöző szabadtéri múzeumhoz hasonlít.

A mindössze ötszáz méter széles sziget régi, fából épült templomairól, épületeiről híres.

A leghíresebb része az ortodox fatemplom-együttes, és egy nyolcszögű harangtorony, melyek a 18. században épültek. Az 1714-ben épített harminc méter magas Preobrazsenszkij-templomot huszonkét, ugyancsak fából készült hagymakupola díszít. Különlegessége, hogy szeget vagy más fémalkatrészt nem használtak a megépítéséhez. A templom az UNESCO Világörökség védelme alatt áll.

Bajkál-tó

A Bajkál-tó a föld legmélyebb tava, vize rendkívül jó minőségű, és jellegzetessége, hogy negyven méterig átlátszó.

Számokban mérve: 636 kilométer hosszú és 25–79 kilométer széles tó átlagmélysége 744 méter, a legmélyebb pontján 1642 méter a meder a felszíntől.

Novgorod – Szent Szófia katedrális

Novgorod történelmi műemlékei az orosz kultúra legbecsesebb kincsei közé tartoznak. Az itt található Szent Szófia katedrális 38 méter magas, öt látványos kupolával díszített, nem mellesleg a legrégebbi templomi épület Oroszországban.

A katedrális három híres, díszes kapuja a 12. században készült.

Transzszibériai Expressz

A világ leghosszabb vasútvonalának része a Transzszibériai Expressz, amely Moszkvától Oroszország Kínával és Észak-Koreával határos városáig, Vlagyivosztokig halad.

A cárok útja néven is ismert vasútvonal építése III. Sándor cár uralkodása alatt vette kezdetét 1891-ben, majd fia, II. Miklós cár idején fejeződött be 1916-ban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom