Close
Meglepőt léptek az oroszok az európai vízumkorlátozásokra

Meglepőt léptek az oroszok az európai vízumkorlátozásokra

Még érvényben vannak a kölcsönös légi szankciók, az Unió leállította a könnyített vízumkiadást az orosz turistáknak, legutóbb pedig több európai ország is úgy döntött, hogy még vízummal sem engedi be őket. Oroszország olyan válasszal állt elő, amilyenre aligha számítottunk.

Lehetővé tenné, hogy a turisták „a nem barátságos“ országokból (amilyenek az uniós tagállamok és nyugati szövetségeseik, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok) is vízummentesen utazhassanak Oroszországba turistaként, üzleti vagy tanulási céllal, illetve azért, hogy kulturális vagy sporteseményeken vegyenek részt.

Más régiókra is kiterjesztenék azt a szentpétervári gyakorlatot, amely szerint vízummentességet kapnak és ideiglenes tartózkodásra jogosultak a tengerjáró hajókon utazó szervezett csoportok.

Emellett meghosszabbíthatják a többszöri belépésre jogosító turistavízumok érvényességét, és lazíthatnak a határellenőrzéseken is. A javaslatokat 2023 júniusáig várja Vlagyimir Putyin orosz elnök a kül- és belügyminiszterektől, valamint a Biztonsági Szolgálat vezetőjétől.

Eközben az ország szeretné növelni a „baráti“ országokba (például afrikai, dél-amerikai és bizonyos ázsiai államokba) közlekedő járatok számát, és megújítaná e-vízum programját ezen országok állampolgárai számára.

Ukrajna szintén visszavárja a turistákat, miközben az oroszok első számú menekülőhelye bekeményít december 1-től.

(Forrás: The Moscow TimesPrensa Latina, képek: Getty Images)

oroszország | vízummentesség | turistavízum | vízum

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram