Meglepőt léptek az oroszok az európai vízumkorlátozásokra

Még érvényben vannak a kölcsönös légi szankciók, az Unió leállította a könnyített vízumkiadást az orosz turistáknak, legutóbb pedig több európai ország is úgy döntött, hogy még vízummal sem engedi be őket. Oroszország olyan válasszal állt elő, amilyenre aligha számítottunk.

Lehetővé tenné, hogy a turisták „a nem barátságos“ országokból (amilyenek az uniós tagállamok és nyugati szövetségeseik, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok) is vízummentesen utazhassanak Oroszországba turistaként, üzleti vagy tanulási céllal, illetve azért, hogy kulturális vagy sporteseményeken vegyenek részt.

Más régiókra is kiterjesztenék azt a szentpétervári gyakorlatot, amely szerint vízummentességet kapnak és ideiglenes tartózkodásra jogosultak a tengerjáró hajókon utazó szervezett csoportok.

Emellett meghosszabbíthatják a többszöri belépésre jogosító turistavízumok érvényességét, és lazíthatnak a határellenőrzéseken is. A javaslatokat 2023 júniusáig várja Vlagyimir Putyin orosz elnök a kül- és belügyminiszterektől, valamint a Biztonsági Szolgálat vezetőjétől.

Eközben az ország szeretné növelni a „baráti“ országokba (például afrikai, dél-amerikai és bizonyos ázsiai államokba) közlekedő járatok számát, és megújítaná e-vízum programját ezen országok állampolgárai számára.

Ukrajna szintén visszavárja a turistákat, miközben az oroszok első számú menekülőhelye bekeményít december 1-től.

(Forrás: The Moscow TimesPrensa Latina, képek: Getty Images)

turistavízum | vízummentesség | vízum | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom