Close
Egészen bizarr kampány indult Ukrajnában: turistákat hívogatnak a háború sújtotta országba

Egészen bizarr kampány indult Ukrajnában: turistákat hívogatnak a háború sújtotta országba

A Visit Ukraine az elmúlt hetekben annak ellenére csalogatja a turistákat, hogy a kormányok világszerte azt tanácsolják, senki se látogasson el a háború sújtotta országba.

“Ha látni akarják a lerombolt városainkat és a bátor, a hazájukért harcoló embereket, akkor most jöjjenek” – mondja az ukrán idegenforgalmi hivatal vezérigazgatója. A honlap Tours szekciójában a következő szöveg olvasható: “Induljon el egy körútra a félelmetes Ukrajnába most azonnal”, a városi túrák opciót pedig “Brave cities” (Bátor városok) névre keresztelték át.

“Ukrajna meglátogatása most nemcsak arról szól, hogy végigsétáljunk a gyönyörű városok utcáin, és megismerjük az országot, hanem arról is, hogy a városukat védők nyomába eredjünk, megnézzük, hogyan épülnek fel a települések a borzalmak után, és belenézzünk azoknak az embereknek szemébe, akiknek az élete már soha nem lesz olyan, mint korábban volt” – írja a honlap.

A kezdeményezés inkább arra hivatott emlékeztetni, hogy Ukrajna mint úti cél, továbbra is ott van a világ utazási térképén, mintsem szó szerint arra szólítana fel, hogy most nyáron utazzon oda bárki.

A Visit Ukraine egyik Facebook-bejegyzése, amely a “bátor és jősies városokba vezető túrákat” népszerűsíti, azt sugallja, hogy az ajánlatok inkább a belföldi látogatókat célozzák.

Mint ismeretes, Oroszország 2022 februárjában szállta meg Ukrajnát, a két ország között hat hónappal később is háború dúl. A Visit Ukraine oldalán megemlített városok közül jó néhányat megszálltak vagy ostromolnak az oroszok. A túrák mellett a weboldal legfrissebb hírei között olyan aktualitásokat találni még, mint például “Mi a teendő sugárszerencsétlenség esetén” és “Hogyan igényelhetünk útlevelet új vezetéknévvel külföldön?”

A túrákkal kapcsolatban Anton Taranenko, a Visit Ukraine vezérigazgatója a CNN-nek azt mondta, hogy nem csupán a bombázásokról van szó, hanem, ami ma Ukrajnában történik, az arról is szól, hogy az emberek megtanulnak együtt élni a háborúval, és segítenek egymásnak.

“Valódi változás, új utcai szellem tapasztalható. Lehet, hogy az utca túloldalán, ahol nemrég még bombatámadás történt, barátokat látunk, akik  hagyományos ételeket esznek egy újranyitott bisztróban. Néhány pillanatra boldogok vagyunk, mert nemcsak rossz és szomorú dolgok történnek itt, mint ahogyan azt a tévében látjuk. Az élet megy tovább, és van remény, hogy hamarosan mindennek vége lesz. A gyerekek felnőnek, mi pedig megpróbáljuk élni az életünket, amennyire csak lehet, bármi is történjen” – mondja Taranenko.

Február végén zárta le légterét Ukrajna a polgári repülőgépek elől. A szomszédos kelet-európai országokba irányuló turizmus is alaposan megsínylette a háborút.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

ukrajna | visit ukraine | kampány | háború | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram