Close
Ezeket az országokat is elkerülik a turisták az ukrajnai háború miatt

Ezeket az országokat is elkerülik a turisták az ukrajnai háború miatt

Február 24. óta rengeteg külföldi látogató mondta le az utazásait és szállásfoglalásait a balti régióban.

A Lett Szálloda- és Étteremszövetség ügyvezető igazgatója, Santa Graikste azt nyilatkozta, hogy a becslések szerint a szállodafoglalások mintegy hatvan százalékát törölték. Bár mostanra ez a tendencia leállt, Graikste továbbra sem optimista.

Ez nem jelenti azt, hogy növekedést jósolunk vagy azt, hogy sikerül teljesítenünk az év elején előrevetített várakozásokat.

Mint mondta, akkor még úgy tűnt, hogy a 2019-es évet is meghaladhatja a turisták érdeklődése, a háború azonban beleszólt, és mind a távolabbi, mind a közelebbi régiókból érkező turisták óvatossággal tekintenek Lettországra.

A litván Szálloda- és Étteremszövetség ügyvezető igazgatója, Egle Lizaity nyilatkozatából kiderült, hogy Litvániában is hasonló a helyzet, miután számos szállodai foglalást töröltek, melyek többsége Németországból, az Egyesült Államokból és Ázsiából érkezett.

Lizaityte szerint az ágazat képviselői most nem jósolnak hosszú távra, csak néhány hétre látnak előre.

Arra számítunk, hogy a szállodaszektor növekedése idén kevésbé lesz gyors, mint 2021-ben volt,

valószínűleg többé-kevésbé a tavalyi szinten marad” – mondta Lizaityte.

Észtországnak a többi balti államhoz hasonlóan szintén törlési hullámmal kellett szembenézniük, a helyzet azonban már ott is javul.

A Finn Utazási Iparszövetség ügyvezető igazgatója, Heli Mäki-Fränti szerint a háború kirobbanása után Finnország sem volt vonzó célpont, a helyzet mostanra azonban javult. A Visit Finland igazgatója, Kristiina Hietasaari azt mondta, hogy Finnországban a turisztikai szektor fellendült, különösen a tavaszi és nyári utazási szezont tekintve, de az ágazatot továbbra is bizonytalanság fenyegeti a háború miatt.

Korábban írtunk arról, hogyan változtatják meg a balti útvonalaikat a hajós utazásszervezők, itt pedig arról, hogy miért érdemes Tallinnba utazni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

ukrajnai háború | lemondás | utazás | háború | foglalás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram