Close
Ezeket az országokat is elkerülik a turisták az ukrajnai háború miatt

Ezeket az országokat is elkerülik a turisták az ukrajnai háború miatt

Február 24. óta rengeteg külföldi látogató mondta le az utazásait és szállásfoglalásait a balti régióban.

A Lett Szálloda- és Étteremszövetség ügyvezető igazgatója, Santa Graikste azt nyilatkozta, hogy a becslések szerint a szállodafoglalások mintegy hatvan százalékát törölték. Bár mostanra ez a tendencia leállt, Graikste továbbra sem optimista.

Ez nem jelenti azt, hogy növekedést jósolunk vagy azt, hogy sikerül teljesítenünk az év elején előrevetített várakozásokat.

Mint mondta, akkor még úgy tűnt, hogy a 2019-es évet is meghaladhatja a turisták érdeklődése, a háború azonban beleszólt, és mind a távolabbi, mind a közelebbi régiókból érkező turisták óvatossággal tekintenek Lettországra.

A litván Szálloda- és Étteremszövetség ügyvezető igazgatója, Egle Lizaity nyilatkozatából kiderült, hogy Litvániában is hasonló a helyzet, miután számos szállodai foglalást töröltek, melyek többsége Németországból, az Egyesült Államokból és Ázsiából érkezett.

Lizaityte szerint az ágazat képviselői most nem jósolnak hosszú távra, csak néhány hétre látnak előre.

Arra számítunk, hogy a szállodaszektor növekedése idén kevésbé lesz gyors, mint 2021-ben volt,

valószínűleg többé-kevésbé a tavalyi szinten marad” – mondta Lizaityte.

Észtországnak a többi balti államhoz hasonlóan szintén törlési hullámmal kellett szembenézniük, a helyzet azonban már ott is javul.

A Finn Utazási Iparszövetség ügyvezető igazgatója, Heli Mäki-Fränti szerint a háború kirobbanása után Finnország sem volt vonzó célpont, a helyzet mostanra azonban javult. A Visit Finland igazgatója, Kristiina Hietasaari azt mondta, hogy Finnországban a turisztikai szektor fellendült, különösen a tavaszi és nyári utazási szezont tekintve, de az ágazatot továbbra is bizonytalanság fenyegeti a háború miatt.

Korábban írtunk arról, hogyan változtatják meg a balti útvonalaikat a hajós utazásszervezők, itt pedig arról, hogy miért érdemes Tallinnba utazni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

ukrajnai háború | balti államok | foglalás | háború | utazás

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom