Close
Öt bizarr tevékenység, amit télen egy hotelben csinálhatsz

Öt bizarr tevékenység, amit télen egy hotelben csinálhatsz

Nem kell rosszra gondolni…

Békeidőben most tömve lennének a síresortok és a havas hegycsúcsokhoz közeli szállodák, melyekben egyébként nem csupán pihenni, lazítani, melegedni és wellnessezni lehet. Néhány helyen igen kreatív programokat találtak ki a vendégeknek két csúszás vagy hüttézés közé.

Jégbúvárkodás

Nem veszélytelen változata a búvárkodásnak, szakemberekre, speciális eljárásokra és -felszerelésre van szükség hozzá.

A jég alatti körültekintő kalandot bevállalók semmihez sem fogható, egyedi élményt élhetnek át, amikor a víz alól megcsodálják, ahogyan a napsugarak táncolnak a jégtükrön. A franciaországi Val d’Isere-ben elérhető program végén aztán a szálloda spájában melegedhetnek fel.

Téli szörfözés

A hullámok februárban is csábítóak tudnak lenni, más kérdés, hogy nem szívesen esnénk bele a vízbe a dermesztő Új-Skóciában, ahol novembertől májusig tart a téli szörfszezon.

Mindenesetre a White Point Beach Resortban leckéket is lehet venni a fagyos hullámok meglovaglásához.

Síjöring

Kevésbé ismert téli sport, melynek lényege, hogy kutya, ló, esetleg motor húz egy síléceken önfeledten száguldó személyt. A szó a norvég skikjøring szóból származik, szó szerinti fordításban sívezetést jelent.

A lovas változatban egy lovas által irányított ló kötéllel húz egy sífutót, akinek nincsenek síbotjai, de létezik lovas nélküli verzió is. A svájci St. Moritz egyik szállodájában bátran ki lehet próbálni.

Snowkite

A jó hír, hogy az Európában népszerűnek számító extrém sport kipróbálásához nem kellenek hegyek.

Kell viszont síléc vagy snowboard, illetve egy kite-ernyő, melyet a próbálkozó a derekához erősít, hogy aztán a remélhetőleg éledező szelet befogva irányítsa a csúszást. Aki Salt Lake Cityben jár, egy egész centrumot felkereshet.

Igluépítés

Jéghotelben aludni egy dolog, de elkészíteni az eszkimók hóból épített menedékét már egészen másik szint.

Nem kell érte messzire menni, a szomszédos Ausztriában az Iglu-Dorf Kuhtaiban szakképzett oktatók segítségével sajátíthatók el a hókunyhó építésének folyamatai.

Hotelhelyzet

Ha már kreativitás és furcsaság, mutatunk öt szállodát, amelyet nem érdekelnek a megszokások. Ha ez nem lenne elég, már nem sokat kell várni az első űrszállodára. Itthon a valóság talaján maradva, a korlátozások fokozatos feloldásával várhatóan a nyári hónapokban éledhet újra a szállodaipar. Először a vidéki szálláshelyek iránt térhet vissza a kereslet a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég legfrissebb iparági elemzése szerint; az egy kiadható szobára jutó árbevétel 2019-es szintjét várhatóan csak a 2023-as szezonban érheti el az iparág.

(Forrás: Fodor’s Travel, fotók: Unsplash, Pixabay)

szálloda | program | télen | szokatlan | aktivitás

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram