Close
Mutatunk öt szállodát, amelyet nem érdekelnek a megszokások

Mutatunk öt szállodát, amelyet nem érdekelnek a megszokások

Kreativitásból és furcsaságból mind az öt tervező beírhatja a ceruzás kisötöst.

Dexamenes Seaside Hotel, Görögország

Az indusztriál stílus jegyében az extremitás előtt tisztelegve hozták létre ugyanis egyedülálló szállodájukat, ahonnan a Jón-tengerre egykor bortartályokként funkcionáló szobákból tekinthetünk ki.

Figyelemre méltó dizájnhotel, egyedülálló vonzerővel, a karakteres háború utáni pincészetből lett luxusüdülőhely – így lehet röviden összefoglalni a Peloponnészosz nyugati részének egyik legérintetlenebb partszakaszán található Dexamenes Seaside Hotel jellemzőit.

Sharaan, Szaúd-Arábia

A Jean Nouvel tervező által Sharaan névre keresztelt üdülőhelyet Szaúd-Arábia AlUla területén lévő homokkősziklákba faragják majd Medinától mintegy háromszázötven kilométerre, ahol az UNESCO Világörökség részét képező Madâin Sâlih, egy nabatausi város maradványai találhatók.

A Sharaan negyven szobát és három üdülővillát tartalmaz, és minden lakosztály erkélyéről a környező tájra nyílik lenyűgöző kilátás. A szálloda bejárata egy hatalmas, kör alakú udvarról nyílik: onnan indul az a nyolcvan méter magas felvonóakna, ahonnan megközelíthetjük majd a szobákat.

Koukoumi Hotel, Görögország

A Míkonosz városában, Ano Merában található Koukoumi Hotel megjelenésében tökéletesen illeszkedik a hagyományos helyi építészethez, és összesen tizennégy lakosztállyal rendelkezik.

A tulajdonosok a fenntarthatóságot kívánják a szállodájukban is megjeleníteni, ezért vegán menüvel, környezetbarát matracokkal, napenergiával működő vízmelegítőkkel és magnéziummedencével várják a vendégeket. A fürdőterapeuták vegán szépségápolási kezeléseket is biztosítanak, hogy a turisták ne csak kipihenhessék a fáradalmaikat, de a növényi eredetű pakolások segítségével meg is szépülhessenek.

Hotel Grawand, Ausztria

A dél-tiroli Ötz-völgyi Alpok 3251 méteres csúcsán, az Ötzi-csúcson épült, nemrégiben átadott kilátó több szempontból is páratlan vizuális és kulturális élményt kínál az odalátogatóknak. A kilátó dizájnszempontból is kivételes, a nyolcvan négyzetméteres építmény függőleges lamelláinak köszönhetően egy igazán különleges perspektívát hoz létre. Az optikai csalással létrejövő mozgás olyan dinamikát kölcsönöz a kilátónak, amely garantáltan hosszú percekre rabul ejti a tekintetet.

A látogatóknak érdemes a Hotel Grawandban megszállniuk, mely a két ország alpesi kereszteződésének tetején fekszik, több mint háromezer méteres magasságban. A gleccserszálloda kuriózumnak számít, hiszen egyike Európa legmagasabban fekvő szálláshelyeinek. Mivel a most átadott kilátó onnan csupán ötven méterre található, akár egy gőzölgő kávéval vagy habos forró csokoládéval is kisétálhatunk az üvegfalakhoz, hogy a végtelen hegyvonulatok mögül előbukkanó napban gyönyörködhessünk.

Cabrini Hospital, Melbourne

Nem sűrűn mutatunk be kórházat a Roadsteren, de ennek esztétikuma és szemlélete mellett nem tudtunk elmenni szó nélkül. Az ausztrál magánkórház ugyanis nemcsak kiváló orvosaira és high-tech műszerparkjára büszke, hanem kialakítására és emberbarát enteriőrjére is.

A Cabrini Hospital megálmodói vallják, hogy a szakértelem mellett a szép és igényes környezet is sokat hozzátesz a páciensek gyógyulásához.

Nem mindegy, hogy egy nyomasztó kórteremben várják a gyógyítóikat, vagy egy minden luxussal ellátott gyönyörű, hotelszobához hasonlító teremben. Olyanban, ahol a franciaágyas megoldás sem ritka, friss szülőknek például.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dexamenes Hotel Facebook-oldala, Koukoumi, Grawand, Cabrini.com.au, The Cool Hunter, Dezeen)

szálloda | különleges | öt | szokatlan | toplista

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram