Close
Az extrém szállodák iskolapéldája ez a bortartályokból kialakított tengerparti komplexum

Az extrém szállodák iskolapéldája ez a bortartályokból kialakított tengerparti komplexum

El sem tudunk képzelni csábítóbbat, minthogy a peloponnészoszi tengerparton süttessük magunkat. Mindezen viszont csavart egyet a Dexamenes Seaside Hotel azáltal, hogy egy nem mindennapi környezetben kínálja a tengerparti pihenést vendégei számára.

Az indusztriál stílus jegyében az extrémitás előtt tisztelegve hozták létre ugyanis egyedülálló szállodájukat, ahonnan a Jón-tengerre egykor bortartályokként funkcionáló szobákból tekinthetünk ki.

Figyelemre méltó dizájnhotel, egyedülálló vonzerővel, a karakteres háború utáni pincészetből lett luxusüdülőhely – így lehet röviden összefoglalni a Peloponnészosz nyugati részének egyik legérintetlenebb partszakaszán található Dexamenes Seaside Hotel jellemzőit.

A helyszín és környék ipari örökségét tiszteletben tartva a görög kereskedelem történetének egy szeletébe, meghökkentő ipari környezetbe alakították ki a luxusszállodát.

A tulajdonosok célja az volt, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, amellyel nemcsak a turisták igényeit tudják kielégíteni, de tisztelegni tudnak a kultúra, a kézművesség és a régió csodálatosan friss termékei előtt is.

Az egyenként harminc négyzetméteres bortartályokban harmincnégy szobát alakítottak ki. A betonfalak rusztikusságát a terrazzo padlózat és a fekete acélváz emeli ki. Az egyes szobák tetőterasszal is gazdagodtak, ahonnan tökéletes panoráma nyílik a Jón-tengerre.

A kulináris örömök élvezetéhez három egységet, tengerparti bárt, Ex-Engine Room éttermet és The Beach vendéglátóhelyet is létrehozták, amelyek étlapjai helyi, szezonális és tudatosan beszerzett termékek felhasználásán alapuló fogásokat tartalmaznak.

A szállodakomplexumban mindemellett kialakítottak egy tavernát és egy kisboltot is, ahol a helyi kézműves termelők portékáit, így a legjobb környékbeli borokat is megvásárolhatják a vendégek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: a szálloda Facebook-oldala)

belsőépítészet | görög | pincészet | borostartály | görögország

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram