Close
Az extrém szállodák iskolapéldája ez a bortartályokból kialakított tengerparti komplexum

Az extrém szállodák iskolapéldája ez a bortartályokból kialakított tengerparti komplexum

El sem tudunk képzelni csábítóbbat, minthogy a peloponnészoszi tengerparton süttessük magunkat. Mindezen viszont csavart egyet a Dexamenes Seaside Hotel azáltal, hogy egy nem mindennapi környezetben kínálja a tengerparti pihenést vendégei számára.

Az indusztriál stílus jegyében az extrémitás előtt tisztelegve hozták létre ugyanis egyedülálló szállodájukat, ahonnan a Jón-tengerre egykor bortartályokként funkcionáló szobákból tekinthetünk ki.

Figyelemre méltó dizájnhotel, egyedülálló vonzerővel, a karakteres háború utáni pincészetből lett luxusüdülőhely – így lehet röviden összefoglalni a Peloponnészosz nyugati részének egyik legérintetlenebb partszakaszán található Dexamenes Seaside Hotel jellemzőit.

A helyszín és környék ipari örökségét tiszteletben tartva a görög kereskedelem történetének egy szeletébe, meghökkentő ipari környezetbe alakították ki a luxusszállodát.

A tulajdonosok célja az volt, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, amellyel nemcsak a turisták igényeit tudják kielégíteni, de tisztelegni tudnak a kultúra, a kézművesség és a régió csodálatosan friss termékei előtt is.

Az egyenként harminc négyzetméteres bortartályokban harmincnégy szobát alakítottak ki. A betonfalak rusztikusságát a terrazzo padlózat és a fekete acélváz emeli ki. Az egyes szobák tetőterasszal is gazdagodtak, ahonnan tökéletes panoráma nyílik a Jón-tengerre.

A kulináris örömök élvezetéhez három egységet, tengerparti bárt, Ex-Engine Room éttermet és The Beach vendéglátóhelyet is létrehozták, amelyek étlapjai helyi, szezonális és tudatosan beszerzett termékek felhasználásán alapuló fogásokat tartalmaznak.

A szállodakomplexumban mindemellett kialakítottak egy tavernát és egy kisboltot is, ahol a helyi kézműves termelők portékáit, így a legjobb környékbeli borokat is megvásárolhatják a vendégek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: a szálloda Facebook-oldala)

borostartály | belsőépítészet | enteriőr | pincészet | bor

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom