Close
Öt festői kisváros, amit mindenképp megnézünk a nyáron

Öt festői kisváros, amit mindenképp megnézünk a nyáron

Várjuk a pillanatot, amikor autóba ülünk, és egy rögtönzött nyári eurotúrán bejárjuk a kontinens imádnivaló és talán kevésbé felkapott helyeit. Ezen az öt településen biztosan megállunk!

Marsaxlokk

Az i.e. 900-ban alapított máltai halászfalu fő látnivalóit a kikötőben kell keresnünk. A színes, kézzel festett csónakok, a luzzuk adják vissza igazán a sziget délkeleti részén található Marsaxlokk hangulatát.

Mindössze háromezer lakosa van a halpiacáról is ismert városkának, amely megúszta a komolyabb fejlesztéseket, és szinte érintetlen maradt.

Annecy

Egyes kinyilatkoztatások szerint a föld legromantikusabb helye. Még ha túlzónak is tűnhet egy ilyen kijelentés, az biztos, hogy a franciaországi Annecy az Alpok kiemelkedően szép pontja.

Az Annecy-tó partján, a Thiou-folyócska torkolatánál, a csipkés hegyek között bújkáló település egészen elképesztő panorámát ajánl,

gyakorlatilag a tökéletes francia kisváros képét festi meg.

Bibury

Az 1086-ban alapított angliai település is kiérdemel egy leg jelzőt: az ország legcsodálatosabb falujáét. Bibury szinte olyan, mintha fellapoznánk egy mesekönyvet.

Anglia dimbes-dombos részén található a Coln-folyó mellett, igazán különlegessé a mézszínű kőházai teszik. Legfőbb látványossága az Arlington row, melynek házait még valamikor 1380 körül építették.

Burano

Velence közelében, a lagúna egyik kis szigetén áll Burano, amely a színpompás házaival csábít.

Ezeket viszont nem lehet akármilyen színnel kipingálni, a helyi önkormányzat dönti el, melyik ház milyen lehet.

A legenda szerint azért festették különböző színűre az épületeket, hogy ködös időjárás esetén könnyebben hazataláljanak a halászok.

Göreme

Törökország középső része felé kell navigálni a GPS-t, hogy az ország egyik legszebb vidékére érjünk.

A Kappadókiában található nemzeti park 1985-ben az UNESCO Világörökségének védőernyője alá került, a vulkáni erők beavatkozásainak köszönhetően változatosan formájú, bizarr sziklaalakzatairól vált ismertté. Göreme egy kényelmes sétával könnyedén felfedezhető.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

kisváros | Bibury | Anglia | törökország | Burano

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom