Close
Öt festői kisváros, amit mindenképp megnézünk a nyáron

Öt festői kisváros, amit mindenképp megnézünk a nyáron

Várjuk a pillanatot, amikor autóba ülünk, és egy rögtönzött nyári eurotúrán bejárjuk a kontinens imádnivaló és talán kevésbé felkapott helyeit. Ezen az öt településen biztosan megállunk!

Marsaxlokk

Az i.e. 900-ban alapított máltai halászfalu fő látnivalóit a kikötőben kell keresnünk. A színes, kézzel festett csónakok, a luzzuk adják vissza igazán a sziget délkeleti részén található Marsaxlokk hangulatát.

Mindössze háromezer lakosa van a halpiacáról is ismert városkának, amely megúszta a komolyabb fejlesztéseket, és szinte érintetlen maradt.

Annecy

Egyes kinyilatkoztatások szerint a föld legromantikusabb helye. Még ha túlzónak is tűnhet egy ilyen kijelentés, az biztos, hogy a franciaországi Annecy az Alpok kiemelkedően szép pontja.

Az Annecy-tó partján, a Thiou-folyócska torkolatánál, a csipkés hegyek között bújkáló település egészen elképesztő panorámát ajánl,

gyakorlatilag a tökéletes francia kisváros képét festi meg.

Bibury

Az 1086-ban alapított angliai település is kiérdemel egy leg jelzőt: az ország legcsodálatosabb falujáét. Bibury szinte olyan, mintha fellapoznánk egy mesekönyvet.

Anglia dimbes-dombos részén található a Coln-folyó mellett, igazán különlegessé a mézszínű kőházai teszik. Legfőbb látványossága az Arlington row, melynek házait még valamikor 1380 körül építették.

Burano

Velence közelében, a lagúna egyik kis szigetén áll Burano, amely a színpompás házaival csábít.

Ezeket viszont nem lehet akármilyen színnel kipingálni, a helyi önkormányzat dönti el, melyik ház milyen lehet.

A legenda szerint azért festették különböző színűre az épületeket, hogy ködös időjárás esetén könnyebben hazataláljanak a halászok.

Göreme

Törökország középső része felé kell navigálni a GPS-t, hogy az ország egyik legszebb vidékére érjünk.

A Kappadókiában található nemzeti park 1985-ben az UNESCO Világörökségének védőernyője alá került, a vulkáni erők beavatkozásainak köszönhetően változatosan formájú, bizarr sziklaalakzatairól vált ismertté. Göreme egy kényelmes sétával könnyedén felfedezhető.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom