Close
Öt festői kisváros, amit mindenképp megnézünk a nyáron

Öt festői kisváros, amit mindenképp megnézünk a nyáron

Várjuk a pillanatot, amikor autóba ülünk, és egy rögtönzött nyári eurotúrán bejárjuk a kontinens imádnivaló és talán kevésbé felkapott helyeit. Ezen az öt településen biztosan megállunk!

Marsaxlokk

Az i.e. 900-ban alapított máltai halászfalu fő látnivalóit a kikötőben kell keresnünk. A színes, kézzel festett csónakok, a luzzuk adják vissza igazán a sziget délkeleti részén található Marsaxlokk hangulatát.

Mindössze háromezer lakosa van a halpiacáról is ismert városkának, amely megúszta a komolyabb fejlesztéseket, és szinte érintetlen maradt.

Annecy

Egyes kinyilatkoztatások szerint a föld legromantikusabb helye. Még ha túlzónak is tűnhet egy ilyen kijelentés, az biztos, hogy a franciaországi Annecy az Alpok kiemelkedően szép pontja.

Az Annecy-tó partján, a Thiou-folyócska torkolatánál, a csipkés hegyek között bújkáló település egészen elképesztő panorámát ajánl,

gyakorlatilag a tökéletes francia kisváros képét festi meg.

Bibury

Az 1086-ban alapított angliai település is kiérdemel egy leg jelzőt: az ország legcsodálatosabb falujáét. Bibury szinte olyan, mintha fellapoznánk egy mesekönyvet.

Anglia dimbes-dombos részén található a Coln-folyó mellett, igazán különlegessé a mézszínű kőházai teszik. Legfőbb látványossága az Arlington row, melynek házait még valamikor 1380 körül építették.

Burano

Velence közelében, a lagúna egyik kis szigetén áll Burano, amely a színpompás házaival csábít.

Ezeket viszont nem lehet akármilyen színnel kipingálni, a helyi önkormányzat dönti el, melyik ház milyen lehet.

A legenda szerint azért festették különböző színűre az épületeket, hogy ködös időjárás esetén könnyebben hazataláljanak a halászok.

Göreme

Törökország középső része felé kell navigálni a GPS-t, hogy az ország egyik legszebb vidékére érjünk.

A Kappadókiában található nemzeti park 1985-ben az UNESCO Világörökségének védőernyője alá került, a vulkáni erők beavatkozásainak köszönhetően változatosan formájú, bizarr sziklaalakzatairól vált ismertté. Göreme egy kényelmes sétával könnyedén felfedezhető.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

kisváros | franciaország | utazás | olaszország | festői

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom