Öt konyhai trükk, ami megkönnyíti az ünnepi menü elkészítését

Többet ésszel, mint erővel – tartja a mondás és ez igaz a karácsonyi vacsora elkészítésére is. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel megkönnyíthetjük a sürgés-forgást.

1. Ne hámozz burgonyát!

Pillanatok alatt meghámozhatjuk a burgonyát akkor, ha még a nyers zöldséget középen egy éles késsel körbevágjuk, és csak azt követően főzzük meg. A puhára főtt burgonyáról ugyanis a héja a gyors lehűtését követően rögtön leválik, így egyetlen mozdulattal eltávolítható.

Ebben a cikkünkben egy videón mutatjuk meg, hogyan is kell pontosan csinálni.

2. Mikróban készül a burgonyapüré!

Ha már burgonyánál tartunk, a legendás séf, Joel Robuchon úgy véli, a tökéletesen krémes burgonyapüré titka, hogy egy szitán kell áttörni és feleannyi súlyú vajat kell hozzáadnunk, mint amennyi a burgonya súlya. Egy másik séf, David Chang azonban előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során, egy olyan módszert dolgozott ki, amivel minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető.

Itt meg is nézheted a titkát.

3. Készíts megúszós menüt!

A tökéletes karácsonyi vacsora megálmodása és elkészítése igazán kimerítő feladat tud lenni, holott okos menü-összeállítással akár kicsit több mint fél óra alatt megvalósítható. Ebben a cikkünkben egy teljes menüsort mutatunk, ami tényleg minimális energiabefektetéssel prezentálható, és van benne egy körtés, gránátalma saláta pekándióval, egy sörben sült sertésborda, valamint egy bogyós gyümölcsökkel készített joghurtos pohárkrém.

4. Vesd be a nagyi titkos konyhai praktikáit!

A nagymamák süteményei legendásan finomak – nem véletlenül, hiszen rutinos kezeikben megannyi trükk bújik meg. A Jolly Joker-hozzávaló pedig az a nagy adag szeretet, amivel még inkább megízesítik a desszerteket. Emellett sütőpapírt használnak, szívesen játszanak a textúrával, titkos összetevőket vetnek be, és például nem spórolják ki a desszertekből a citrom és narancshéjakat sem.

Hogy milyen trükkjeik vannak még? Itt eláruljuk.

5. Ne most kísérletezz!

Karácsonyra olyan recepteket válassz, amiket jól ismersz, amiket már több alkalommal elkészítettél és melyeket már rutinosan prezentálni tudsz, így kevésbé leszel stresszes főzés közben és a végeredmény is garantáltan olyan lesz, amivel elégedett tudsz lenni. Ha hagyományos, egyszerű ételeket teszel az asztalra, játssz inkább a tálalással és a dekorációval, így a hétköznapibb ételek is ünnepiesek lesznek.

(Fotók: Getty)

 

karácsonyi menü | karácsony | konyhai praktika | konyhai trükk | ünnepi menü

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom