Öt különleges sajt, amiért muszáj bejárni fél Európát

Sajtválogatásunk szereplői megtalálhatók Magyarországon, érdemes azonban felkutatni az autentikus forrásokat is, hiszen egyedülálló módon készülnek, és frissen teljesen más élményt nyújtanak, mint a bolti változatok.

Burrata

A burrata textúrája hasonló a mozzarelláéhoz, belseje azonban sokkal tejszínesebb. A sajtot kézzel készítik, az alapanyagául szolgáló tej pedig Itália zöld legelőiről származik.

A tejszín a sajtot felvágva szabályosan elfolyik a tányéron, nem csoda, hogy ízvilágát átütően frissként lehet jellemezni.

La Tur

A La Tur Olaszország egyik leginkább kedvelt keménysajtja, amely könnyen fogyasztható, akár snacknek is kiváló választás lehet.

A sajt szinte minden esetben juh-, illetve kecske- és tehéntej keverékéből készül, és kissé citromos ízvilága van.

Taleggio

A Taleggio egy meglehetősen intenzív illattal rendelkező sajt, ami tipikus példája a ronda, de finom jelenségnek.

A kevésbé szép látványt nyújtó külső jegyek ellenére a bivalytejből készült sajt földöntúli ízvilágot rejt.

Az enyhén édeskés aromáját a gombás ízjegyek egészítik ki.

Delice De Bourgogne

A brie szerelmesei garantáltan kedvelni fogják a Delice de Bourgogne sajtot is, amelynek textúrája elképesztően krémes, már-már túlságosan lágy.

Az íze pedig egyszerre édeskés és enyhén sós, éppen olyan könnyed, mint az állaga.

Chèvre

A Chévre friss kecskesajt, amelyet salátákba is lehet tenni, de önmagában is elképesztően finom.

Bár hipermarketekben is megvásárolható, a bolti változat köszönőviszonyban sincs a friss, provence-i háztáji gazdaságokban készült autentikus sajtokkal.

A sajtos melegszendvics elkészítése pedig elképesztően egyszerű, gyakorlatilag nincs más dolgunk, minthogy a megvajazott toastkenyerek közé tegyünk egy-két szelet sajtot, és aztán tökéletesre süssük a melegszendvics-sütőben. Érdemes lehet azonban néhány jól bevált trükkhöz folyamodnunk.

(Fotók: Getty Images)

konyha | nemzetközi | különleges | sajt | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom