Sajtválogatásunk szereplői megtalálhatók Magyarországon, érdemes azonban felkutatni az autentikus forrásokat is, hiszen egyedülálló módon készülnek, és frissen teljesen más élményt nyújtanak, mint a bolti változatok.
Burrata
A burrata textúrája hasonló a mozzarelláéhoz, belseje azonban sokkal tejszínesebb. A sajtot kézzel készítik, az alapanyagául szolgáló tej pedig Itália zöld legelőiről származik.
A tejszín a sajtot felvágva szabályosan elfolyik a tányéron, nem csoda, hogy ízvilágát átütően frissként lehet jellemezni.
La Tur
A La Tur Olaszország egyik leginkább kedvelt keménysajtja, amely könnyen fogyasztható, akár snacknek is kiváló választás lehet.
A sajt szinte minden esetben juh-, illetve kecske- és tehéntej keverékéből készül, és kissé citromos ízvilága van.
Taleggio
A Taleggio egy meglehetősen intenzív illattal rendelkező sajt, ami tipikus példája a ronda, de finom jelenségnek.
A kevésbé szép látványt nyújtó külső jegyek ellenére a bivalytejből készült sajt földöntúli ízvilágot rejt.
Az enyhén édeskés aromáját a gombás ízjegyek egészítik ki.
Delice De Bourgogne
A brie szerelmesei garantáltan kedvelni fogják a Delice de Bourgogne sajtot is, amelynek textúrája elképesztően krémes, már-már túlságosan lágy.
Az íze pedig egyszerre édeskés és enyhén sós, éppen olyan könnyed, mint az állaga.
Chèvre
A Chévre friss kecskesajt, amelyet salátákba is lehet tenni, de önmagában is elképesztően finom.
Bár hipermarketekben is megvásárolható, a bolti változat köszönőviszonyban sincs a friss, provence-i háztáji gazdaságokban készült autentikus sajtokkal.
A sajtos melegszendvics elkészítése pedig elképesztően egyszerű, gyakorlatilag nincs más dolgunk, minthogy a megvajazott toastkenyerek közé tegyünk egy-két szelet sajtot, és aztán tökéletesre süssük a melegszendvics-sütőben. Érdemes lehet azonban néhány jól bevált trükkhöz folyamodnunk.
(Fotók: Getty Images)
különleges | sajt | nemzetközi | gasztronómia | konyhaAz év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz
Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!