Öt különleges sajt, amiért muszáj bejárni fél Európát

Sajtválogatásunk szereplői megtalálhatók Magyarországon, érdemes azonban felkutatni az autentikus forrásokat is, hiszen egyedülálló módon készülnek, és frissen teljesen más élményt nyújtanak, mint a bolti változatok.

Burrata

A burrata textúrája hasonló a mozzarelláéhoz, belseje azonban sokkal tejszínesebb. A sajtot kézzel készítik, az alapanyagául szolgáló tej pedig Itália zöld legelőiről származik.

A tejszín a sajtot felvágva szabályosan elfolyik a tányéron, nem csoda, hogy ízvilágát átütően frissként lehet jellemezni.

La Tur

A La Tur Olaszország egyik leginkább kedvelt keménysajtja, amely könnyen fogyasztható, akár snacknek is kiváló választás lehet.

A sajt szinte minden esetben juh-, illetve kecske- és tehéntej keverékéből készül, és kissé citromos ízvilága van.

Taleggio

A Taleggio egy meglehetősen intenzív illattal rendelkező sajt, ami tipikus példája a ronda, de finom jelenségnek.

A kevésbé szép látványt nyújtó külső jegyek ellenére a bivalytejből készült sajt földöntúli ízvilágot rejt.

Az enyhén édeskés aromáját a gombás ízjegyek egészítik ki.

Delice De Bourgogne

A brie szerelmesei garantáltan kedvelni fogják a Delice de Bourgogne sajtot is, amelynek textúrája elképesztően krémes, már-már túlságosan lágy.

Az íze pedig egyszerre édeskés és enyhén sós, éppen olyan könnyed, mint az állaga.

Chèvre

A Chévre friss kecskesajt, amelyet salátákba is lehet tenni, de önmagában is elképesztően finom.

Bár hipermarketekben is megvásárolható, a bolti változat köszönőviszonyban sincs a friss, provence-i háztáji gazdaságokban készült autentikus sajtokkal.

A sajtos melegszendvics elkészítése pedig elképesztően egyszerű, gyakorlatilag nincs más dolgunk, minthogy a megvajazott toastkenyerek közé tegyünk egy-két szelet sajtot, és aztán tökéletesre süssük a melegszendvics-sütőben. Érdemes lehet azonban néhány jól bevált trükkhöz folyamodnunk.

(Fotók: Getty Images)

nemzetközi | gasztronómia | különleges | sajt | konyha

FOLYTASD EZZEL

A legnagyobb bűnök, amiket olasz ételekkel el lehet követni

Ennyi kávét érdemes inni egy nap és ennyi csésze számít már soknak

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés