Megjelent a magazin, amit már nagyon vártunk

220 oldalnyi energia, inspiráció, felfedezési vágy és életigenlés. Megjelent a legfrissebb Roadster magazin, amely megnövelt terjedelemben, de a megszokott magas színvonalon bólint rá a nagybetűs életre.

Meglehetősen strapás és bizonytalan időszakot hagytunk magunk mögött az utóbbi ki tudja, hány hónapban, amikor minden eddiginél nagyobb szükségünk volt egy kis lelki feltöltődésre. Hisszük, hogy mi is tettünk valamit azért, hogy az olvasó ne csak a tudjukmiről szóló hírcunamiban elveszve kapálózzon, hanem rátaláljon az élet szép oldalára. Merthogy az még mindig van neki. Bőven.

Most egy ténylegesen kézzel fogható mentőövet tudunk átnyújtani: megjelent ugyanis a Roadster magazin ötödik lapszáma, amely folytatva a hagyományokat, albumszerű kiadványként 220 oldalon keresztül mutat be friss, színes és energiával teli történeteket. Élmény kézben tartani, lapozgatni, szagolgatni és időről időre újra elővenni.

Érdemes helyet szorítani neki a bőröndben, hogy magunkkal tudjuk vinni a régóta várt és jól megérdemelt kirajzásra.

Az eddigiek során rendre a lelassulás mellett kampányolva csináltunk kedvet az aktuális nyomtatott Roadsterhez, ami az utóbbi bő egy évben viszont okafogyottá vált, hiszen az élményeitől önhibáján kívül megfosztott emberiség nagyrészt a négy fal között töltötte napjait. A lelassulásból tehát elég volt, szóval, itt az ideje újra nagyot meríteni a világból! Ehhez pedig kiváló partner és nagyszerű társ az ötös számot viselő magazinunk.

Szokás szerint igyekeztünk változatos témákat körbejárni, úgyhogy aki szórakozni, kikapcsolódni, edukálódni, új embereket megismerni vagy inspirálódni szeretne, biztosan megtalálja köztük kedvenc témáját. Bár egy szülő nem szívesen választ egyet a gyermekei közül, mi most mégis megtesszük, és kiemelünk néhány cikket az ötödik Roadsterből.

Ilyen a hangulat a magazinban. Amúgy ez egy Frauscher gyártmány, az osztrák hajógyártó cég történetét is megismerhetjük a magazinban

Világjárásunk Magyarország északkeleti feléből indul, mivel úgy gondoljuk, hogy ebben az esztendőben is a belföld az új külföld. Alaposan körbejárjuk Tokajt, beszélgetünk borászokkal, köztük egy igazi legendával, idősebb Szepsy Istvánnal, és a Bortársaság segítségével a legizgalmasabb helyi tételekbe is belekóstolunk. Hogy Tokaj több mint az aszú, azzal bizonyítjuk, hogy bemutatjuk, mik azok a helyek, éttermek, szállások és élmények, amiket nem érdemes kihagyni.

Nagyot ugrunk és Kínát érintve megismerkedünk Vizer Ritával, aki egyetemistaként került Pekingbe, és valószínűleg egyetlen magyarként kínai filmekben és sorozatokban bukkant fel, és két, egymástól teljesen idegen kultúrában is otthonosan mozog. Amellett, hogy elmeséli, milyen is volt az Ázsiába töltött hihetetlen nyolc éve, tippeket is kapunk tőle, merre érdemes csavarogni, ha Pekingben járunk.

Vizer Rita

A francia ikon, Bernar Venet napjaink egyik legismertebb kortárs képzőművésze, egyike azon keveseknek, akiknek már életében aukciót szervezett a Sotheby’s. Az idén éppen nyolcvanéves géniusz monstre életút interjút adott a Roadsternek.

2005-ben lépett először kifutóra Milánóban egy Jil Sander show-n, azóta feltűnt a legnagyobb brandek bemutatóin a Dolce & Gabbanától kezdve az Yves Saint Laurent-en át a Pradáig. Fotózta Steven Meisel, szerepelt a Harper’s Bazaar és a Dazed & Confused címlapján, a Vogue-ban és számtalan más magazinban, és egy ideig ő volt az Anna Molinari arca. Sokan megelégednének azzal, hogy másfél évtizeden át a divatvilág élmezőnyébe tartoztak, de Rajzák Kinga számára a modellkarrier fokozatos háttérbe szorulása nem valaminek a végét, hanem egy új kaland kezdetét jelenti.

Miközben a kifutókon vonult és divatanyagokban szerepelt, szép csendben és rendkívül tudatosan építette második karrierjét: Londonban és New Yorkban szerzett diplomákat szociológiából, politológiából és újságírásból. 2019-ben az egyetem mellett kezdett gyakornoki állásban dolgozni a CNN-nél, a csatorna ikonjainak számító Fareed Zakaria és Richard Quest műsoraiban. Kingát alaposan kifaggattuk élményeiről, és mivel kolléga, arra is megkértük, hogy írjon két cikket a magazinba. Az egyik az utazás jövőjéről szóló izgalmas pillanatép, a másik pedig egy interjú a divatvilág egyik legizgalmasabb és legnagyobb befolyással bíró alakjával, Tim Blanks-szel.

Tim Blanks

A dizájnrajongók is megkapják a magukét: felidézzük Finn Juhl, a skandináv dizájn emblematikus tervezőjének életét és szemet gyönyörködtető foteljeit és asztalait, a francia Roche Bobois történetét és az idei Design Lab legjobb alkotásait is szemügyre vesszük.

Ahogyan eddigi számainkban, most is felkértünk néhány izgalmas szerzőt, hogy meséljenek nekünk. Cserna-Szabó András, Gyárfás Dorka és Ughy Szabina mellett Háy János, napjaink egyik legsikeresebb hazai írója is tollat ragadott a kedvünkért.

És természetesen autók is lesznek. Például a legújabb Mercedes S osztály

Bár olyan magazinok kérik fel rendszeresen, mint a Vogue, a The New York Times, a The Wall Street Journal vagy a The New Yorker Magazine, és noha végigfotózta az amerikai filmes és művészeti szcéna, illetve a divatvilág legprominensebb alakjait, Andreas Laszlo Konrath messze nem a hírességekről készült portréit tartja a legérdekesebb munkáinak. Az édesapja révén magyar származású fotós Angliában nőtt fel, de New Yorkban vált ismert fotóssá, miután 2008-ban egy mérvadó magazin beválasztotta az év legfontosabb fiatal fotósai közé. A negyven éves fotós életében első alkalommal nyilatkozott magyar magazinnak, nagyon örülünk, hogy mi lehettünk azok.

Barabási Albert-László kétségtelenül az egyik legérdekfeszítőbb magyar tudós, aki Képlet című könyvének sikere után a múzeumokat célozta be magának. A budapesti Ludwig Múzeumban látható tárlata mellett legfrissebb anyaga az egyik legfontosabb európai kortárs művészeti múzeumban, a karlsruhei ZKM-ben is látható, ennek apropóján osztja meg gondolatait a Roadster-olvasókkal művészetről, adatvizualizációról, hálózatokról és műgyűjtésről.

Természetesen enni és inni is csak a legjobbat szeretjük, így mélyen belenyaltunk a majdnem háromszáz éves konyakgyártó, a Rémy Martin legfinomabb italaiba és besétáltunk a legbudaibb, ínycsiklandóan ámulatba ejtő magyar bisztró, a Déryné kulisszái mögé is.

A Déryné alapítója, Kovács Kristóf, és az étterem fotográfusa, Szabó Orsolya

Inni pedig nem csak strong spiriteket szeretünk, hanem exkluzív kisüzemi söröket is, ezért úgy döntöttünk, hogy egy fantasztikus kollaboráció keretében a Monyóval karöltve közösen megalkotunk két, szó szerint utánozhatatlan fake lambic sört.

A már-már natúrborra emlékeztető, magaspolcos Berta & Willy nevű sörtételek nagyon szexi pezsgősüvegben érkeznek, a teljes kollab-sztorit pedig elolvashatod az új Roadster magazinban és többek közt megtudhatod, miért így neveztük el a söröket és hogyan kerül egy holland szakember élesztője is a képbe.

És ez még csak a dióhéjnyi ízelítő volt; a 220 oldalra bővült, teljes élményt keresd a kiemelt újságárusoknál, a Libri és a Bortársaság üzleteiben, vagy rendeld meg tőlünk online. Kezdődjön az utazás!

(Fotók: Rajzák Kinga: Tombor Zoltán, Tokaj: Dancsecs Ferenc, Bortársaság, Mercedes: Tóth István, Vizer Rita és Déryné: Szabó Orsolya, Andreas Laszlo Konrath, Monyó: Körösi Tamás, Barabási Albert László: Puklus Péter, House of Finn Juhl, Roche Bobois, Frauscher Boats, Rémy Martin)

magazin | új szám | nyomtatott | roadster | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom