Egy egészen hihetetlen hozzávalóval lesz minden eddiginél finomabb a palacsinta

Az amerikai palacsinta puha és lágy, megtestesíti a tökéletes reggeli fogalmát, főleg akkor, ha juharsziruppal, gyümölccsel, egy kis vajjal vagy éppen tejszínhabbal kínáljuk. A puhaságát azonban nem mindig egyszerű elérni.

Az amerikai palacsinta egyik, puhaságért felelős összetevője lehet a sütőpor, van azonban egy egészen meghökkentő élelmiszer, ami új magasságokba emelheti a villásreggelinek is beillő desszertet.

Ez pedig nem más, mint a sör.

A sör nagyon sokoldalúan alkalmazható a konyhában, hiszen párolhatunk benne húsokat, ízletes alkotóeleme lehet a pácoknak is, de mélységet és összetettséget kölcsönözhet a leveseknek, illetve a pörkölteknek. És mi történik akkor, ha a palacsintatésztába keverjük?

Egyrészről puhává varázsolja az ételt, másrészről pedig egyedi ízvilágot is kölcsönöz neki.

A trükk a szénsavban és a kovászban van. Míg az egyik légiessé teszi a tésztát, addig utóbbi a különleges aromájával alakítja egészen meglepővé az ízvilágot. Nem mindegy azonban, hogy milyen sört öntünk a palacsintatésztába. A világos sörök enyhébb, míg a sötétebbek gazdagabb és erőteljesebb ízt adnak az ételnek, miközben a bennük lévő cukor a palacsinta tökéletes aranybarna színéhez segít hozzá.

Ha pedig már a sörös reggeliknél tartunk, nem érdemes megállni a palacsintánál. Lehet kísérletezni sonkás-sajtos-sörös muffinokkal is, melyek a hagyományos süteményekkel ellentétben sósak és összetett ízűek. Ezekért a füstölt sonka, a cheddar sajt és a barnasör felelhet.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

trükk | recept | sütés | palacsinta | hozzávaló

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom