Boldogan ébrednénk fel ebben a kicsiny, panorámaablakos kabinban

Sigurd Larsen előszeretettel tervez szépséges kabinházakat különböző vendéglátó vállalkozásoknak.

Legutóbb annak kapcsán írtunk róla, hogy a dán Lovtag láncnak készített egy lombkabint, most pedig a német Raust örvendeztette meg egy házikóval. Ez utóbbi vállalkozás koncepciója, hogy a nagyvárosok közelében kínál kikapcsolódási lehetőséget azoknak, akik egy kis időre maguk mögött hagynák a pörgést.

A Larsen-féle ház például a Berlin melletti Wehrmuehle kulturális helyszínen várja a látogatókat barlangszerű fülkéivel és panorámaablakaival. Az alapterület mindössze 18 négyzetméter, de a környező táj tágassága kiegyenlíti az arányokat, és épp ez a célja a hatalmas, elhúzható ablakoknak hogy a lakók elmerülhessenek a természetben.

"Kis terekkel dolgozni bizonyos szempontból mindig kihívás az építészeknek, ugyanakkor én ihletforrásnak is találom, mert világos keretek szabják meg, hogy mi lehetséges" mondta Larsen.

A funkcionális területek, mint az ágy, a kanapé, az emeletes ágyak és a fürdőszoba mind a hátsó falon található beszögellésekben kaptak helyet. Mint a tervező hozzátette,

barlangszerű körülményeket hoztak létre, ahol az egyik oldalról az ember teljesen védettnek érezheti magát, míg a másikról akadálytalan kilátás nyílik kifelé.

A színvilágot uraló fekete szintén a panorámát támogatja, mivel minimálisra csökkenti a tükröződést az üvegen.

A kabinban három felnőtt vagy két felnőtt és két gyerek fér el kényelmesen, a berendezés része egy franciaágy és egy emeletes ágy a konyhasarok mögött, amelynek mindkét oldala ablakokból áll.

A fürdőszoba és az emeletes ágy felett tetőablakok gondoskodnak arról, hogy elég fény jusson be, a télre gondolva pedig fatüzelésű kályha és padlófűtés is helyet kapott, míg az áramot napenergia szolgáltatja.

Aki egy kicsit közelebb is körülnézne kisházak terén, annak ez a magyar kabin biztos, hogy megragadja a figyelmét, itt pedig arra láthatunk példát, hogyan lehet csupán 840 ezer forintból faházat építeni.

(Forrás: Dezeen, képek: Noel Richter/Dezeen)

erdő | berlin | luxusfaház | kabin | faház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom