A paradicsom szeletelése bajos lehet, mivel felvágásnál könnyen összezuhanhat. De van egy módszer, ami könnyebbé teszi a folyamatot.
Főzés közben a zöldségek feldarabolása a munka egyik legaprólékosabb, legunalmasabb (?), és olykor legnehezebb része. Trükkös, fárasztó és sokszor időbe telik, mire végzünk vele, ezért mindig jól jönnek olyan tippek, melyek segítenek a folyamat felgyorsításában.
Poppy O'Toole, akit a TikTok-on poppycooks néven lehet megtalálni, megosztotta a piros kedvenc feldarabolásának legkönnyebb módját. Talán kisebb meglepetést okoz csak, de mindössze egy éles kés kell hozzá és nem úgy kell nekikezdeni, ahogy általában szokás.
Ahogyan a videóban is látszik, elsőként félbevágja a paradicsomot, majd eltávolítja belőle a nem kellő részt, és a varázslat eztán következik:
lefordítja, majd nagyon kis nyomást ráhelyezve úgy szeleteli fel, mint ahogyan a vöröshagymát szoktuk.
@poppycooks Reply to @visionarycris Just touched down in tomato town... where next? 🍅🔪 #learnontiktok #knifeskills #masterclass #lifehack #tomato ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi
Lehet, hogy ez módi sokaknak nem jelent újdonságot és eddig is így csinálták, viszont biztosan akadnak olyanok, akiknek ezzel a módszerrel megmentettük a paradicsomjait az összeeséstől és a szétfolyástól.
Bizonyára mindenki belefutott már abba a hibába, hogy rövid időre elfeledkezett a tűzhelyen hagyott tésztáról és az túlfőtt. Ilyenkor két lehetőségünk van: vagy elölről kezdjük az egészet, vagy megkíséreljük feljavítani.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
helyes | tipp | praktika | szeletelés | trükk
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!