A paradicsom szeletelése bajos lehet, mivel felvágásnál könnyen összezuhanhat. De van egy módszer, ami könnyebbé teszi a folyamatot.
Főzés közben a zöldségek feldarabolása a munka egyik legaprólékosabb, legunalmasabb (?), és olykor legnehezebb része. Trükkös, fárasztó és sokszor időbe telik, mire végzünk vele, ezért mindig jól jönnek olyan tippek, melyek segítenek a folyamat felgyorsításában.
Poppy O'Toole, akit a TikTok-on poppycooks néven lehet megtalálni, megosztotta a piros kedvenc feldarabolásának legkönnyebb módját. Talán kisebb meglepetést okoz csak, de mindössze egy éles kés kell hozzá és nem úgy kell nekikezdeni, ahogy általában szokás.
Ahogyan a videóban is látszik, elsőként félbevágja a paradicsomot, majd eltávolítja belőle a nem kellő részt, és a varázslat eztán következik:
lefordítja, majd nagyon kis nyomást ráhelyezve úgy szeleteli fel, mint ahogyan a vöröshagymát szoktuk.
@poppycooks Reply to @visionarycris Just touched down in tomato town... where next? 🍅🔪 #learnontiktok #knifeskills #masterclass #lifehack #tomato ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi
Lehet, hogy ez módi sokaknak nem jelent újdonságot és eddig is így csinálták, viszont biztosan akadnak olyanok, akiknek ezzel a módszerrel megmentettük a paradicsomjait az összeeséstől és a szétfolyástól.
Bizonyára mindenki belefutott már abba a hibába, hogy rövid időre elfeledkezett a tűzhelyen hagyott tésztáról és az túlfőtt. Ilyenkor két lehetőségünk van: vagy elölről kezdjük az egészet, vagy megkíséreljük feljavítani.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
helyes | paradicsom | trükk | konyhai | rosszul
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!