A paradicsom szeletelése bajos lehet, mivel felvágásnál könnyen összezuhanhat. De van egy módszer, ami könnyebbé teszi a folyamatot.
Főzés közben a zöldségek feldarabolása a munka egyik legaprólékosabb, legunalmasabb (?), és olykor legnehezebb része. Trükkös, fárasztó és sokszor időbe telik, mire végzünk vele, ezért mindig jól jönnek olyan tippek, melyek segítenek a folyamat felgyorsításában.
Poppy O'Toole, akit a TikTok-on poppycooks néven lehet megtalálni, megosztotta a piros kedvenc feldarabolásának legkönnyebb módját. Talán kisebb meglepetést okoz csak, de mindössze egy éles kés kell hozzá és nem úgy kell nekikezdeni, ahogy általában szokás.
Ahogyan a videóban is látszik, elsőként félbevágja a paradicsomot, majd eltávolítja belőle a nem kellő részt, és a varázslat eztán következik:
lefordítja, majd nagyon kis nyomást ráhelyezve úgy szeleteli fel, mint ahogyan a vöröshagymát szoktuk.
Lehet, hogy ez módi sokaknak nem jelent újdonságot és eddig is így csinálták, viszont biztosan akadnak olyanok, akiknek ezzel a módszerrel megmentettük a paradicsomjait az összeeséstől és a szétfolyástól.
Bizonyára mindenki belefutott már abba a hibába, hogy rövid időre elfeledkezett a tűzhelyen hagyott tésztáról és az túlfőtt. Ilyenkor két lehetőségünk van: vagy elölről kezdjük az egészet, vagy megkíséreljük feljavítani.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
trükk | paradicsom | praktika | konyhai | szeletelés | helyes
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!