Egymillió embert ellenőriznek Franciaországban, hogy megelőzzék a terrortámadást az olimpia ideje alatt

Az olimpia alatt Párizs lesz a legbiztonságosabb hely a világon - jelentette ki a francia belügyminiszter a Le Journal du Dimanche-nak adott nyilatkozatában.

Gérald Darmanin szavait az insidethegames.biz portál idézte, kiemelve, hogy a tárcavezető szerint az olimpiai játékok biztonsága továbbra is a legfontosabb prioritás a francia hatóságok számára. A belügyminiszter kitért arra, hogy

a játékok előtt egymillió embert vetnek alá ellenőrzésnek, és nyolcvankilencezren már átestek a vizsgálaton.

Darmanin különösen fontosnak nevezte az ötkarikás játékok biztonságán őrködő csapat tagjainak átvilágítását, közlése szerint eddig kétszázötvenen akadtak fenn a rostán. Leszögezte, hogy csak a szigorú szűrőn átesett biztonsági emberek kaphatnak személyi belépőkártyát és működhetnek közre az olimpián.

A biztonsági műveletek részeként említette az egyének nyomon követését.

"Húszezer embert figyelnek a titkosszolgálatok. Nem mindegyikük tartózkodik Franciaországban" - magyarázta.

A lehetséges veszélyforrások közé sorolta a radikális iszlám híveit és a különböző szélsőséges csoportokat. Azt is megjegyezte, hogy

a kiberfenyegetés "tovább növekszik, és ez lesz a holnap támadása".

Darmanin kijelentette, hogy a biztonsági erőfeszítések és a figyelem egyik fő fókusza továbbra is a Szajnán sorra kerülő megnyitóünnepség. A fenyegetések kockázatának enyhítése érdekében folyamatosan csökkentették a rendezvényen résztvevők számát.

Az olimpiák történetében először a ceremóniát stadionon kívül, szabadtéri helyszínen, a Szajnán tartják, ahol csaknem hat kilométeres szakaszt kell majd ellenőrizni. A folyóparton mintegy háromszázezer néző gyűlhet össze, szemben a kezdetben kalkulált hatszázezres, félmilliós tömeggel.

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

terrorcselekmény | terrorizmus | párizs | terror | olimpia

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Tényleg le lehet rövidíteni a reptéri sorban állást ezzel a titkos pszichológiai trükkel?

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom