Close
Egy pofonegyszerű trükkel másodpercek alatt megtalálhatod az autódat egy zsúfolt parkolóban

Egy pofonegyszerű trükkel másodpercek alatt megtalálhatod az autódat egy zsúfolt parkolóban

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy egy fárasztó repülőútról hazatérve a reptéri parkolóházban a homlokunkra csaptunk, mert hirtelen fogalmunk sem volt, hol hagytuk az autót. Hiába nyomtuk a kulcstartón a távirányító gombját, nem történt semmi, mert vélhetően a járgány valahol hatótávolságon kívül pihent. Nem kell azonban ilyenkor pánikba esni, hanem elég segítségül hívni a tudományt és használni az eszünket – szó szerint.

A bostoni tudományos múzeum által megosztott TikTok-videóban Dr. Alex Dainis bemutatott egy tényleg egyszerű trükköt, aminek segítségével meghosszabbíthatjuk autónk távirányítójának hatótávolságát.

Ehhez mindössze a fejünket kell igénybe venni antennaként.

Dr. Dainis elmagyarázta, hogy az autók távirányítói kis hatótávolságú rádiójelet küldenek, ami általában csak öt-húsz métert tesz meg, amíg meg nem szűnik, de a fejünkkel felerősíthetjük, és növelhetjük a jel hatótávolságát.

A tudós szerint ez azért működik, mert a fejünk (akárcsak a testünk többi része) sok vizet tartalmaz, amikor pedig a kulcstartót a fejünkhöz tartjuk, az autó távirányítójának elektromágneses hullámai kölcsönhatásba lépnek a fejben lévő vízmolekulákkal, ezáltal azok elmozdulnak. A mozgás aztán olyan hullámot hoz létre, amely összeadódik a távirányító hullámával, felerősíti azt és növeli annak hatótávolságát.

Ha esetleg nem tetszik az ötlet, hogy rádióhullámok haladjanak át a fejünkben, a trükk egy teli vizes palackkal is kipróbálható, már ha éppen kéznél van egy – és persze rengeteg olyan autót gyártanak már, amihez alapból jár egy applikáció, aminek segítségével könnyen megtalálhatjuk a kocsit.

Ha nem szeretsz huszonpercekig malmozni, hanem szeretnéd, ha a tiéd lenne az első kigördülő poggyász, itt a tuti módszer.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók:  Unsplash)

 

trükk | autó | megtalálni | parkolás | zsúfolt

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom