Így készül Stanley Tucci pofonegyszerű olasz tésztaétele, amihez csak három összetevő kell

Az ünnepek előtti rohanásban mindenki előnyben részesíti azokat az ételeket, amelyek pillanatok alatt, nagyon egyszerűen, csupán néhány hozzávaló segítségével elkészíthetők. Stanley Tucci olasz tésztareceptje pontosan ilyen. Ráadásul isteni is és minden falatját átjárja az olasz életérzés.

Hozzávalók:

  • 50-60 gramm sós vaj
  • 450 gramm tetszőleges tészta (spagetti, stelline, penne, szélesmetélt)
  • 120 gramm + 6 evőkanálnyi Parmigiano Reggiano

Elkészítése:

Első lépés: Főzzük enyhén sós vízben al dentére a tésztát, a főzőléből tegyünk félre 250 millilitert.

Második lépés: Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a tésztát, a Parmigiano Reggiano felét és a főzővíz felét. Keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit magába szívja a folyadékot. Tegyük hozzá a maradék sajtot és főzővizet is, és addig főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk.

Harmadik lépés: Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaláskor további Parmigiano Reggianóval meghintve tálaljuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty)

 

tészta | olasz konyha | olasz étel | tésztaétel | stanley tucci

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom