Így készül Stanley Tucci pofonegyszerű olasz tésztaétele, amihez csak három összetevő kell

Az ünnepek előtti rohanásban mindenki előnyben részesíti azokat az ételeket, amelyek pillanatok alatt, nagyon egyszerűen, csupán néhány hozzávaló segítségével elkészíthetők. Stanley Tucci olasz tésztareceptje pontosan ilyen. Ráadásul isteni is és minden falatját átjárja az olasz életérzés.

Hozzávalók:
  • 50-60 gramm sós vaj
  • 450 gramm tetszőleges tészta (spagetti, stelline, penne, szélesmetélt)
  • 120 gramm + 6 evőkanálnyi Parmigiano Reggiano
Elkészítése:

Első lépés: Főzzük enyhén sós vízben al dentére a tésztát, a főzőléből tegyünk félre 250 millilitert.

Második lépés: Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a tésztát, a Parmigiano Reggiano felét és a főzővíz felét. Keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit magába szívja a folyadékot. Tegyük hozzá a maradék sajtot és főzővizet is, és addig főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk.

Harmadik lépés: Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaláskor további Parmigiano Reggianóval meghintve tálaljuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty)

 

olasz konyha | olasz étel | recept | tésztaétel | tészta | stanley tucci

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A hely, ahonnan nem akarsz hazamenni – Spirit Hotel
Hirdetés