Close
Ilyen a kínai pasztell uszoda, ami akár egy képregényben is lehetne

Ilyen a kínai pasztell uszoda, ami akár egy képregényben is lehetne

Az X+Living iroda olyan nagyszabású projektekkel foglalkozott az elmúlt években, mint a Harry Potter-filmekbe is tökéletesen passzoló könyvtár, vagy a sanghaji dizájnjátszóház. Most ehhez stílusban némileg hasonlító uszodát terveztek, ami teljesen szakít a megszokott olimpiai medencék és öltözők hangulatával. Igazi csodavilág, ahol pasztell színárnyalatok és extrém formák egyesülnek. Alíz is jól érezné magát egy úszóleckén, nem beszélve a kínai családokról. 

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az uszodakomplexumok sokszor unalmasak és egysíkúak, szemben a hagyományos fürdőkkel, amiben Budapest például élen jár, gondoljunk csak a varázslatos Gellért Gyógyfürdőre, vagy a “Szecskára”. Ez év májusában Szucsou olyan rendhagyó fürdőkomplexumot kapott, ami mellett nem tudunk elmenni szó nélkül.

A Loong Swim Club elsősorban egy gyermekintézmény, ahol a kísérő felnőttek is remekül érezhetik magukat: ki ne tenné a talpig milleniálpinkben pompázó, keksz formájú szekrényekkel, hőlégballon-csillárokkal, óriás világító buborékokkal játszó szabadidős intézményben!

Pasztell medencékre néző, külön szülői kukucskálókat alakítottak ki, onnan figyelhetik, ahogy a kicsikkel foglalkoznak az uszoda tanítói.

Találunk még a Loong Swim Clubban a tükörfelületek miatt meglehetősen pszichedelikus éttermet, örökre marasztaló olvasó és játszószobát is. De a pelenkázószín is olyan varázslatos, hogy megéri meglátogatni, még akkor is, ha senkinek sem kell pelenkát cserélnie.

Nincs az a gyermek, akinek ezek után ne lennének klassz emlékei az úszástanulásról, és az a felnőtt, aki ne akarná az egész látogatást Instagramra fellökni.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: X+living Studio)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom