Ennél szebb madárlest ritkán lehet látni

Igazi multifunkcionális épületet mutatunk, amely egyszerre kilátó, kávézó és madármegfigyelő. 

A Swan Lake Park – ahogyan a neve is mutatja – elsősorban a hattyúiról nevezetes vidék valahol a kínai Sárga-tenger közelében, Rongcsengben.

A környék minden októberben Szibériából érkező hattyúkkal népesül be – no meg a madarak miatt oda sereglő turistákkal, akik nem csak az égi jövevényekben gyönyörködnek olyankor, hanem a pompás tájban is. A helyi önkormányzat ezért felépített egy egyszerű, de hasznos és látványos létesítményt, amely a látogatókat hivatott kiszolgálni.

Az épület, vagy inkább épületegyüttes a park észak-keleti sarkában található, a fenyőfák között. Egy csatorna fölött átívelő, a táj folytonosságát megtartó, hetvenegy méter hosszú hídházból és egy tizenöt méter magas toronyból áll – utóbbi természetesen kilátóként funkcionál, tetejéből parádés kilátás nyílik a háttérből leselkedő hegyekre, valamint a közeli vízre.

Ha valamiféle halmazba sorolnánk, a minimalista stílusú épületek közé illesztenénk a nem csupán kilátóként és pihenőhelyként, hanem kávézóként is működő masszív betonépületet.

Magát a kávézót és a mellékhelyiségeket a központi részen helyezték el, két hosszabb folyosója pedig eltérő hangulatú. Az erdők szomszédságában lévő keleti csendesebb és nyugodtabb, míg a vízre néző nyugati nyitott, ezáltal jóval mozgalmasabb hely.

A mellette pózoló kilátó finomabb textúrájú enteriőrt rejt: egy fenyőfából készült csigalépcsőt, amely a közeli fenyőerdők természetes jellegére utal. Kizárólag táj- és hattyúmegfigyelésre szolgál, a tetejében egészen fantasztikus kilátással jutalmazza a lépcsőket megmászókat. Olyannal, amiért érdemes odáig elutazni.

Ez is érdekelhet:

Kaliforniába jöttem, ebben az óceánparti házban leélném az életem

Valahol Kaliforniában, egy csendes kis utcában helyezkedik el a part menti ház, amely kívülről semmilyen jelet nem enged láttatni a falak mögé rejtett különleges világából.

(Fotók: Archdaily)

swan lake | torony | rongcseng | kilátó | híd

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom