Close
Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

A művész akár közvetlenül az ingatlan falaira is festhetett.

A dél-francia villák évtizedek óta vonzzák az ismert embereket, így ezek az ingatlanok általában izgalmas történetekkel is rendelkeznek. Kevés otthon versenyezhet azonban a Cap D’Antibes közelében található, 1912-ben épült La Vigie-vel, amely közvetlenül az azúrkék Földközi-tengerre néz.

Az ingatlant egy gazdag helyi család számára építették, majd 1926-ban eladták Frank Gould-nak, akinek a felesége olyan világsztárokat hívott rendszeresen az otthonába, mint, F. Scott Fitzgerald, Jean Cocteau vagy éppen Pablo Picasso.

A legenda szerint a művész közvetlenül az ingatlan falára festett egy alkotást, hogy megköszönje a vendégszeretetet. Sőt,

a feljegyzések szerint 1924 nyarán Picasso a villa garázsát műteremként használta.

A villa neogótikus stílusban épült közvetlenül a vízpartra. A La Vigie nyolc hálószobát és nagyjából ugyanennyi fürdőszobát tartalmaz, az alsó szinten hegy hatalmas, végtelenített medence található, melynek egyik oldala lagúnaszerű kialakítást kapott. Az ingatlanban található még egy kiterjedt étkező, egy társalkodó helyiség, de hatalmas borospincék, irodák, kikötő és csónakház is kapcsolódik hozzá. A villát buja kert veszi körül.

Az ingatlant a korábbi tulajdonosok felújították, de az elmúlt húsz-huszonöt évben senki sem tudta igazán kihasználni. Most nagy valószínűség szerint ismét egy amerikai kezébe kerülhet, ugyanis Dél-Franciaország ingatlanai iránt kifejezetten nagy mostanában az érdeklődés köszönhetően annak, hogy az euróhoz képest az elmúlt időszakban kedvezőbben alakult a dollár árfolyama, így  a francia lakások amerikai szemmel tizenhat százalékkal olcsóbbak most, mint egy évvel ezelőtt.

(Forrás: RobbReport, fotók: Knight Frank)

földközi-tenger | picasso | dél-franciaország | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram