Close
Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

A művész akár közvetlenül az ingatlan falaira is festhetett.

A dél-francia villák évtizedek óta vonzzák az ismert embereket, így ezek az ingatlanok általában izgalmas történetekkel is rendelkeznek. Kevés otthon versenyezhet azonban a Cap D’Antibes közelében található, 1912-ben épült La Vigie-vel, amely közvetlenül az azúrkék Földközi-tengerre néz.

Az ingatlant egy gazdag helyi család számára építették, majd 1926-ban eladták Frank Gould-nak, akinek a felesége olyan világsztárokat hívott rendszeresen az otthonába, mint, F. Scott Fitzgerald, Jean Cocteau vagy éppen Pablo Picasso.

A legenda szerint a művész közvetlenül az ingatlan falára festett egy alkotást, hogy megköszönje a vendégszeretetet. Sőt,

a feljegyzések szerint 1924 nyarán Picasso a villa garázsát műteremként használta.

A villa neogótikus stílusban épült közvetlenül a vízpartra. A La Vigie nyolc hálószobát és nagyjából ugyanennyi fürdőszobát tartalmaz, az alsó szinten hegy hatalmas, végtelenített medence található, melynek egyik oldala lagúnaszerű kialakítást kapott. Az ingatlanban található még egy kiterjedt étkező, egy társalkodó helyiség, de hatalmas borospincék, irodák, kikötő és csónakház is kapcsolódik hozzá. A villát buja kert veszi körül.

Az ingatlant a korábbi tulajdonosok felújították, de az elmúlt húsz-huszonöt évben senki sem tudta igazán kihasználni. Most nagy valószínűség szerint ismét egy amerikai kezébe kerülhet, ugyanis Dél-Franciaország ingatlanai iránt kifejezetten nagy mostanában az érdeklődés köszönhetően annak, hogy az euróhoz képest az elmúlt időszakban kedvezőbben alakult a dollár árfolyama, így  a francia lakások amerikai szemmel tizenhat százalékkal olcsóbbak most, mint egy évvel ezelőtt.

(Forrás: RobbReport, fotók: Knight Frank)

ingatlan | dél-franciaország | földközi-tenger | picasso

FOLYTASD EZZEL

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram