Close
Ez a 90 éves vitorláshajó Picasso, Louis Armstrong és Coco Chanel úszó játszótere volt

Ez a 90 éves vitorláshajó Picasso, Louis Armstrong és Coco Chanel úszó játszótere volt

A Weather Bird több egy klasszikus, fából készült vitorláshajónál. Egy mesekönyv az 1930-as évekből, amikor olyan hírességeket inspirált, mint Ernest Hemingway vagy Pablo Picasso. Sőt, állítólag még Louis Armstrong is írt egy dalt a vitorlásról, melyet a hajótestbe rejtett.

A kilencven éves hajó tavaly teljes gépészeti felújításon ment keresztül, de a belső terek is átalakultak. A Vladimir Orloff által tervezett tölgyfa hajótest természetesen megmaradt,

az enteriőr azonban art deco stílusban született újjá.

A tulajdonos megbízott egy művészt, hogy készítsen skicceket arról, hogyan nézhetett ki a Weather Bird virágkorában, ezeket használták fel az átépítés során.

A Chantiers Navals de Normandie által 1931-ben épített Weather Bird-öt ma szuperjachtként emlegetnénk. Úgy tudni, első tulajdonosa egy amerikai házaspár volt. Sara és Gerald Murphy a francia Riviérán telepedtek le, vitorláshajójukon pedig az 1930-as évek párizsi művészeit szórakoztatták.

Fernand Léger francia festő például úszó műteremként használta, és több akvarellt is készített a hajóról.

Picasso hétszer festette meg Sara Murphy portréját, sőt egyes feltételezések szerint a házaspár ihlette F. Scott Fitzgerald a Tender is the Night (Az éj szelíd trónján) című regényének főhőseit. Egy legenda szerint pedig Sara Murphy egyik kedves barátja volt Louis Armstrong is, aki Weather Bird címmel írt egy dalt, amit a hajó gerincébe rejtett el.

A 2021-es felújításakor a hajó új motorokat és generátorokat kapott, korszerűsítették az elektromos rendszerét, kialakítottak egy art deco stílusú koktélbárt, a fő szalon közepére pedig egy zongorát helyeztek. A hajó orrán a vendégek kényelmesen napozhatnak, a fedélzeten pedig több pihenőövezet is helyet kapott.

A hajó új tulajdonosa azt tervezi, idén nyáron bejárja a görög szigetvilágot, felkeresi Patmosz és Hydra városát mielőtt a törökországi Bodrumban kötne ki.

(Forrás: RobbReport, Northrop & Johnson)

luxusjacht | vitorláshajó | hajó | luxushajó | jacht

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom