Close
Bevállalnád? Ezzel a trükkel készült a világhírű író Martinije

Bevállalnád? Ezzel a trükkel készült a világhírű író Martinije

Bár Ernest Hemingway szinte bármit megivott, ami alkohol volt, a kedvencének állítólag a száraz Martini számított, amit elviselhetetlenül hidegen ivott.

Ernest Hemingway a világ egyik leghíresebb írója, az életét azonban az alkohol befolyásolta. Szerette a whiskyt, a bort, a rumot – becsületére szolgáljon viszont, hogy alkoholizmusát sosem titkolta. Egyszer úgy fogalmazott:

A borivás számomra olyan természetes volt, mint az evés és éppen ugyanannyira létfontosságú is.

Hemingway nevéhez egy különleges koktél is fűződik, Havannában előszeretettel fogyasztotta az elképesztően erős Death in the Afternoon-t, a történetek szerint azonban a kedvenc itala egy extra száraz Martini volt, amit jeges-hidegen fogyasztott. Ahhoz pedig, hogy előállítsa a világ leghidegebb Martinijét, egy trükköt is bevetett.

A vizet teniszlabdák tárolására szolgáló golyócsőben fagyasztotta le, így hatalmas jéghengereket kapott. Behűtötte a poharakat, sőt még a díszítéshez használt gyöngyhagymákat is lefagyasztotta.

A végeredmény egy olyan hideg ital lett, amiről Hemingway csak így dicsekedett:

Az ujjakhoz tapad.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

ernest hemingway | hemingway | koktél | praktika | extra száraz martini

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram