Megugrott az incidensek száma, egy újabb biztonsági funkciót kell beépíteni a repülőkbe

A meglévő repülőket már nem kell átalakítani, de az új gépeket így kell felépíteni.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) új biztonsági intézkedést vezet be, és előírja, hogy az Egyesült Államokban minden új kereskedelmi repülőgépen legyen a pilótafülke előtt egy másodlagos fizikai akadály is az ajtón kívül.

A cél, hogy még nehezebben jussanak be illetéktelenek, és akkor se tudjon senki beslisszolni, amikor kinyitják a fülke ajtaját.

Az extra biztonság elvárását az is indokolhatja, hogy a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint 2022-ben 2021-hez képest megugrott a fegyelmezetlen utasok által okozott incidensek száma.

A pilótafülkék ajtajának megerősítéséről egyébként már húsz éve törvényt hoztak, amikor a szeptember 11-i terrortámadás után megalakult a Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA), és új biztonsági előírásokat vezettek be.

Néha olyan is előfordul, hogy a pilóták nincsenek a helyzet magaslatán, vagy hogy egy utasnak kell lehoznia a repülőt.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

pilótafülke | repülő | repülőgép | biztonság | egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom