Close
Csak egy hamburgert kell venned, és megkapod életed kilátását a piramisokra

Csak egy hamburgert kell venned, és megkapod életed kilátását a piramisokra

A mai fiatal generáció alapvetésének számító TikTok nemcsak a vicces videók, hanem hasznos életvezetési tanácsok felfedezésére is alkalmas hely lett. Ebbe beletartozik néhány zseniális, utazással kapcsolatos tipp is.

Vegyük például a platform egyik népszerű utazási bloggerét, Kimmie Connert, aki nemrég arról posztolt, honnan lehet a legjobb kilátást megcsípni Egyiptomban a gízai piramisokra.

Már a videó kezdése is ígéretes: „Ez a legképtelenebb gízai piramis hack, amit valaha hallani fogsz” – csigázza fel a nézőt rögtön az elején Conner.

A továbbiakban aztán kifejti, hogy a piramisok kijárata előtt van egy Pizza Hut és KFC kombinált étterem. A vendégek természetesen, ahogyan egy vendéglátóhelyen szokás, bemehetnek és rendelhetnek ételt, de szerinte nem érdemes megállniuk a főépületben.

Menjenek fel egészen az emeletig, ahol aztán olyan tetőtéri élményben lesz részük, amihez foghatót addig aligha éltek át.

Illusztráció

„Persze vannak más rooftopok is a arrafelé, de ez teljesen üres, és a magadénak tudhatod” – áradozik a kilátásról, miközben azzal büszkélkedik, hogy a tetőterasz-élményt kizárólag magának köszönheti. A blogger nem kertel: „Ez a legszokatlanabb hely, ahol valaha KFC-t fogsz enni”, ráadásul anyagilag is megéri, mivel egy hamburger megvásárlása jóval kevesebbe kerül, mintha a kijelölt kilátóhelyekre szóló jegyekért, plusz még taxi-, vagy tevefuvarért kellene fizetni.

Conner videója igencsak felkapott lett, bár a kommentek között akadtak olyanok, akik afelől érdeklődtek,  kipróbált-e más helyeket is a környéken. A videós az egyik válaszában elárulta, hogy vannak ott helyi éttermek, de azok elég drágák. Egy másik TikTok-felhasználó pedig megjegyezte, hogy ugyanezt a Pizza Hut-ot este is fel lehet keresni, és csupán egy szelet sült csirke áráért gyönyörködni a tetőről a naplementében és a sivatag fényjátékában.

Aki próbált már végtelenül hosszúnak tűnő repülőúton – vagy vonatozás, netán buszozás alkalmával – ülve aludni, tudja, hogy nem könnyű megtalálni a kényelmes pozíciót a pihenéshez. A fapados járatokon gyakorlatilag nem is lehet elgémberedés nélkül megúszni az alvást, nem beszélve a fejünk állandó lebillenéséről. A nyakat illetően segíthet az ügyön a pihe-puha utazópárna, amit viszont nagy valószínűséggel az emberek többsége rosszul használ.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

piramisok | Egyiptom | terasz | gízai | kfc

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram