Close
Csak egy hamburgert kell venned, és megkapod életed kilátását a piramisokra

Csak egy hamburgert kell venned, és megkapod életed kilátását a piramisokra

A mai fiatal generáció alapvetésének számító TikTok nemcsak a vicces videók, hanem hasznos életvezetési tanácsok felfedezésére is alkalmas hely lett. Ebbe beletartozik néhány zseniális, utazással kapcsolatos tipp is.

Vegyük például a platform egyik népszerű utazási bloggerét, Kimmie Connert, aki nemrég arról posztolt, honnan lehet a legjobb kilátást megcsípni Egyiptomban a gízai piramisokra.

Már a videó kezdése is ígéretes: „Ez a legképtelenebb gízai piramis hack, amit valaha hallani fogsz” – csigázza fel a nézőt rögtön az elején Conner.

A továbbiakban aztán kifejti, hogy a piramisok kijárata előtt van egy Pizza Hut és KFC kombinált étterem. A vendégek természetesen, ahogyan egy vendéglátóhelyen szokás, bemehetnek és rendelhetnek ételt, de szerinte nem érdemes megállniuk a főépületben.

Menjenek fel egészen az emeletig, ahol aztán olyan tetőtéri élményben lesz részük, amihez foghatót addig aligha éltek át.

Illusztráció

„Persze vannak más rooftopok is a arrafelé, de ez teljesen üres, és a magadénak tudhatod” – áradozik a kilátásról, miközben azzal büszkélkedik, hogy a tetőterasz-élményt kizárólag magának köszönheti. A blogger nem kertel: „Ez a legszokatlanabb hely, ahol valaha KFC-t fogsz enni”, ráadásul anyagilag is megéri, mivel egy hamburger megvásárlása jóval kevesebbe kerül, mintha a kijelölt kilátóhelyekre szóló jegyekért, plusz még taxi-, vagy tevefuvarért kellene fizetni.

Conner videója igencsak felkapott lett, bár a kommentek között akadtak olyanok, akik afelől érdeklődtek,  kipróbált-e más helyeket is a környéken. A videós az egyik válaszában elárulta, hogy vannak ott helyi éttermek, de azok elég drágák. Egy másik TikTok-felhasználó pedig megjegyezte, hogy ugyanezt a Pizza Hut-ot este is fel lehet keresni, és csupán egy szelet sült csirke áráért gyönyörködni a tetőről a naplementében és a sivatag fényjátékában.

Aki próbált már végtelenül hosszúnak tűnő repülőúton – vagy vonatozás, netán buszozás alkalmával – ülve aludni, tudja, hogy nem könnyű megtalálni a kényelmes pozíciót a pihenéshez. A fapados járatokon gyakorlatilag nem is lehet elgémberedés nélkül megúszni az alvást, nem beszélve a fejünk állandó lebillenéséről. A nyakat illetően segíthet az ügyön a pihe-puha utazópárna, amit viszont nagy valószínűséggel az emberek többsége rosszul használ.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom