Mar Moriarty osztotta meg saját receptjét, amely ízes, friss paradicsomon, fokhagymán és gazdag fűszerezésen alapul. Ráadásul nemcsak frissen fogyasztható, de le is fagyasztható, így akár nagyobb adagot is készíthetünk, hogy később pillanatok alatt fel lehessen használni.
Hozzávalók:
- paradicsom
- fokhagyma
- kakukkfű
- só,
- ecet,
- porcukor
Elkészítése
Első lépés: A sütőt előmelegítjük 50°C-ra. A paradicsomokat félbevágjuk, és egy tepsibe sorakoztatjuk. Sózzuk és szórjunk rá egy kevés porcukrot!
Második lépés: A paradicsomdarabokra helyezzünk rá néhány gerezd fokhagymát, friss kakukkfüvet és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Hagyjuk a sütőben pihenni 8 órán át, így a paradicsom íze még koncentráltabb lesz.
Harmadik lépés: Távolítsuk el a kakukkfű szárát, majd a sült paradicsomot a fokhagymával együtt tegyük a turmixgépbe és pépesítsük! Kóstolást követően ízlésünk szerint tovább sózhatjuk és egy kevés ecettel is ízesíthetjük.
Negyedik lépés: A szószt alaposan keverjük össze kiváló minőségű olívaolajjal, amíg a kívánt állagot el nem érjük. Ezt követően a tökéletes pizzaszószt azonnal felhasználhatjuk, de le is fagyaszthatjuk.
(Forrás: Finedininglovers, fotók: Unsplash)
konyhai trükk | pizzaszósz | recept | konyha | pizza | tipp
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!