Így tehetsz a legtöbbet azért, hogy ne lopják el a poggyászod

Az egyik gyakran bevetett trükk valójában nem igazán működik.

Szakértők óva intik az utazókat attól, hogy kizárólag a nyomkövető eszközökre támaszkodjanak a poggyászuk biztonságát illetően. Sokan GPS-nyomkövetőt raknak a feladott csomagjukra, hogy könnyen megtalálják azt, ha netán eltűnne. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez egyáltalán nem bombabiztos megoldás, és még egy ilyen szerkezetre hagyatkozva is balul sülhetnek el a dolgok.

Az egyik fő probléma például, hogy a tolvajok már tudják, hogy figyelniük kell ezeket az kütyüket; átnézik a táskákat, és eldobnak mindent, amit potenciális GPS-eszköznek gondolnak.

– A poggyászkövető hasznos dolog, ha a táska elkeveredik. De nem lopásgátló eszköz. A tolvajok okosak, és eltávolíthatják vagy kikapcsolhatják a nyomkövetőket, így az AirTag valószínűleg használhatatlan lesz – mondja egy utazási szakember.

A szakértők azt tanácsolják mindenkinek, aki poggyászkövetőt vet be, hogy használjon kevésbé felismerhető márkájú készüléket, így a tolvajok nem fogják észlelni, amikor a csomagban turkálnak. Kerüljék továbbá a kifejezetten GPS-nyomkövető tárolására kialakított zsebeket vagy rekeszeket, mivel azokban sokkal könnyebb megtalálni. Bontsák ki a belső bélést, és ragasszák be az eszközt egy szövetlap alá.

Akad más módja is annak, hogy ne tűnjön el a poggyászunk és még technikát sem szükséges alkalmazni hozzá. Az egyik ilyen opció például, hogy csupán kézipoggyásszal repülünk, és amennyire csak lehet, kerüljük az átszállást. A Sun Online Travel rezidens légiutas-kísérője szerint ez a két legjobb módja annak, hogy az utasok növeljék esélyeiket arra, hogy biztonságban megérkezzenek a csomagjaik. Az átszállás ugyanis megduplázza a poggyász eltűnésének kockázatát.

Ha tehetjük, válasszunk közvetlen járatot – még ha kicsit többe is kerül a jegy. A csak kézipoggyásszal való repülés egyben azt is jelenti, hogy leszálláskor nem kell hosszasan sorban állni a csomagkiadásnál.

Muszáj aludni pár órát a hosszú távú repülőutakon, ami egyben az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat is – különösen akkor, ha a turistaosztályra sikerült helyet foglalni. Justin Agustin fitneszszakértő egy felkapottá vált TikTok-videóban mutat be egy katonai módszert, melyről azt állítja, hogy az abban látható technikát alkalmazók kilencvenhat százalékát két perc alatt elnyomja az álom.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

lopás | utazás | poggyász | tipp | bőrönd

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram