Close
Könnyen elképzelhető, hogy ez a világ legszebb fekvésű városa

Könnyen elképzelhető, hogy ez a világ legszebb fekvésű városa

Nepál Pokharájának látványa megsimogatja a lelket.

Nagyjából négyszázezren lakják a Himalája tekintélyes hegyei által körbeölelt várost, ahol békeidőben egymillió turista fordul meg.

Az ország második legnagyobb települését bő húsz évvel ezelőtt fedezték fel maguknak az újdonságra vágyó világjárók.

Amikor meglátták a békésen szundikáló szépséges tavakat, a zöldben pompázó partokat és a háttérből figyelő, havas hegymonstrumokat, mindjárt tudták, hogy érdemes volt felkerekedni.

Ez utóbbi sokáig komoly vállalásnak tűnt, merthogy a hatvanas évek végéig csupán gyalogosan lehetett megközelíteni Pokharát, az első országút ugyanis csak 1968-ban épült meg. Összesen nyolc, hatezer méter feletti hegycsúcs magasodik arrafelé, köztük a világ tizedik legnagyobb csúcsa, a 8091 méteres Annapurna I. Teljesen érthető módon népszerű célpontnak számít, számtalan nehézségi fokozatú túraútvonal közül választhatnak a környéken barangolók.

Pokhara három jelentősebb tava közül a Phewa-tó dönt tetszésiindex-rekordokat: közepén egy bájos templomot rejtő kis szigettel, partjainál pedig luxushotelekkel, bárokkal, üzletekkel és étteremekkel. Az egyik legjobb program a naplementekor tett tóparti séta, olyankor egészen hihetetlen színeket lehet a képeslapszerű háttérben megcsodálni.

A legszebb kilátásért pedig a Világbéke-pagodához kell felcaplatni: megéri, mert a hely teraszáról nemcsak a hófödte hegycsúcsok, hanem az elénk táruló tavak látványa is feltölt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom