Close
Könnyen elképzelhető, hogy ez a világ legszebb fekvésű városa

Könnyen elképzelhető, hogy ez a világ legszebb fekvésű városa

Nepál Pokharájának látványa megsimogatja a lelket.

Nagyjából négyszázezren lakják a Himalája tekintélyes hegyei által körbeölelt várost, ahol békeidőben egymillió turista fordul meg.

Az ország második legnagyobb települését bő húsz évvel ezelőtt fedezték fel maguknak az újdonságra vágyó világjárók.

Amikor meglátták a békésen szundikáló szépséges tavakat, a zöldben pompázó partokat és a háttérből figyelő, havas hegymonstrumokat, mindjárt tudták, hogy érdemes volt felkerekedni.

Ez utóbbi sokáig komoly vállalásnak tűnt, merthogy a hatvanas évek végéig csupán gyalogosan lehetett megközelíteni Pokharát, az első országút ugyanis csak 1968-ban épült meg. Összesen nyolc, hatezer méter feletti hegycsúcs magasodik arrafelé, köztük a világ tizedik legnagyobb csúcsa, a 8091 méteres Annapurna I. Teljesen érthető módon népszerű célpontnak számít, számtalan nehézségi fokozatú túraútvonal közül választhatnak a környéken barangolók.

Pokhara három jelentősebb tava közül a Phewa-tó dönt tetszésiindex-rekordokat: közepén egy bájos templomot rejtő kis szigettel, partjainál pedig luxushotelekkel, bárokkal, üzletekkel és étteremekkel. Az egyik legjobb program a naplementekor tett tóparti séta, olyankor egészen hihetetlen színeket lehet a képeslapszerű háttérben megcsodálni.

A legszebb kilátásért pedig a Világbéke-pagodához kell felcaplatni: megéri, mert a hely teraszáról nemcsak a hófödte hegycsúcsok, hanem az elénk táruló tavak látványa is feltölt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

Pokhara | havas | nepál | legszebb | háttér

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram