Close
Érdemes lesz stuttgarti látogatást tervezniük május közepétől a Porsche-rajongóknak

Érdemes lesz stuttgarti látogatást tervezniük május közepétől a Porsche-rajongóknak

Ötvenedik születésnapját ünnepli a Porsche egyik legendás szériája, a 917-es. A jubileum tiszteletére nem akármilyen kiállítás nyílik május közepén a stuttgarti Porsche Múzeumban.

1969. március 12-ét írtuk, amikor a genfi autószalonon leleplezte a Porsche a 917-est. Kezdetben még csupán teszteken és bemutatókon kapott szerepet, de aztán versenyeken is indították, méghozzá nem is akárhogy: 1970-ben megnyerte a Le Mans-i huszonnégy órás versenyt, amit két esztendővel később meg tudott ismételni.

A május 14-én nyitó és szeptember 15-ig látható stuttgarti kiállításon a világpremieren látott, több szempontból emlékezetesnek tartott, eredeti 001-es modellt is megcsodálhatjuk, melyet egyébként kifejezetten a születésnapra újítottak fel, igaz, nem volt könnyű dolguk a szakembereknek, mert az évek alatt számos átépítésen esett át a karosszéria, és nagyjából egy évig tartott az eredeti állapotot restaurálni.

Az 50 Jahre 917 – Colours is Speed címen futó kiállításon tizennégy darab 917-esben gyönyörködhetünk, mellettük pedig egy erre az alkalomra készült, 917-est bemutató könyvet is lapozgathatunk. Afféle tisztelgésként készült egy, az 1970-es modell által ihletett tanulmányautó is, amely nagyjából azt mutatja meg, hogyan festene a 917-es, ha napjainkban gyártották volna.

Ez  is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

porsche | születésnap | porsche museum | le mans | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Két napig Budapesten minden a whiskyről és a prémium párlatról fog szólni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom