Meg kellett változtatni a világ egyik leghosszabb repülőútjának útvonalát

Az ausztrál Qantas Airways üzemelteti a világ egyik leghosszabb útvonalát az ausztráliai Perth és London között. Most a közel-keleti helyzet miatt ideiglenesen változtatnia kellett az útvonalon, és átirányította a járatait.

Perth-ből Londonba tizenhét és fél óra alatt lehet eljutni, a legrövidebb út pedig az Indiai-óceánnal kezdődik, majd Srí Lanka felett folytatódik, áthalad India és Pakisztán, majd Irán és Törökország felett. Ezután átszeli a Fekete-tengert és a Krím-félszigetet, mielőtt elérné Romániát, majd Ukrajna nyugati csücske, Szlovákia, Csehország, Németország és Belgium felett haladva Nagy-Britanniába érkezne.

A Qantas naponta induló, közvetlen járata azonba sosem követte pontosan ezt az útvonalat, az időjárás, majd az ukrajnai háború miatt kellett módosítania azt, most pedig a közel-keleti harcok szóltak közbe.

Már a péntek hajnali gép más útvonalat választott és Pakisztán északi részén észak felé fordult, hogy Tádzsikisztánon át kerülje el Afganisztánt, majd Üzbegisztán, Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Grúzia (Georgia), Románia, Magyarország, Ausztria, Németország és Belgium felől érkezzen Londonba.

Az út körülbelül 45 perccel tartott tovább, de a továbbiakban, legalábbis a következő napok járatait illetően beiktatnak majd egy szingapúri megállót.

Londonból Perth-be továbbra is közvetlen járattal lehet utazni, a légitársaság többi Londonba tartó és onnan induló járatának útvonala változatlan maradt.

Korábban a Lufthansa jelentette be, hogy felfüggeszti bizonyos járatait.

(Forrás: Reuters, Independent, képek: Getty Images)

london | qantas | perth | leghosszabb | útvonal

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom