Mi történik, ha két ikonikus francia étel, a ratatouille és a quiche találkozik? Egy olyan tökéletes vega főételt kapunk, ami tele van ízekkel, textúrákkal, ráadásul hihetetlenül egyszerűen az asztalra tehető.
Hozzávalók:
- 200 g paradicsom feldarabolva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 75 g padlizsán kockára vágva
- 100 g cukkini kockára vágva
- 1/2 nagy vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál zöldfűszer-keverék
- só és frissen őrölt bors
- 1 csomag leveles tészta
- 3 nagy tojás, enyhén felverve
- 1 tojás elkeverve
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.
- Feldaraboljuk a zöldségeket, összekeverjük a zúzott fokhagymával, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 30 perc alatt megsütjük. Az idő elteltével kivesszük a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
- A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a zöldségeket, felöntjük az enyhén felvert tojásokkal. A formát kissé megrázzuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a tojást, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel.
- A tészta széleit visszahajtjuk, és az elkevert tojással megkenjük. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk.
Minden nemzetnek megvan a maga alternatívája a lecsóra. Míg mi, magyarok tojással, gyakran kolbásszal készítjük, addig a franciák telepakolják cukkinivel, padlizsánnal és kaliforniai paprikával, így egy tökéletes vegán főételt kapnak eredményül, ami nem véletlenül híres és népszerű szerte a világon. Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni!
(Fotók: Getty Images)
recept | pite | quiche | ratatouille | tipp | lecsó
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!