Lecsót a sütőből! Így készül az isteni ratatouille quiche

Mi történik, ha két ikonikus francia étel, a ratatouille és a quiche találkozik? Egy olyan tökéletes vega főételt kapunk, ami tele van ízekkel, textúrákkal, ráadásul hihetetlenül egyszerűen az asztalra tehető.

Hozzávalók:

  • 200 g paradicsom feldarabolva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 75 g padlizsán kockára vágva
  • 100 g cukkini kockára vágva
  • 1/2 nagy vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál zöldfűszer-keverék
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 nagy tojás, enyhén felverve
  • 1 tojás elkeverve

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.
  2. Feldaraboljuk a zöldségeket, összekeverjük a zúzott fokhagymával, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 30 perc alatt megsütjük. Az idő elteltével kivesszük a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  4. A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a zöldségeket, felöntjük az enyhén felvert tojásokkal. A formát kissé megrázzuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a tojást, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel.
  5. A tészta széleit visszahajtjuk, és az elkevert tojással megkenjük. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk.

Minden nemzetnek megvan a maga alternatívája a lecsóra. Míg mi, magyarok tojással, gyakran kolbásszal készítjük, addig a franciák telepakolják cukkinivel, padlizsánnal és kaliforniai paprikával, így egy tökéletes vegán főételt kapnak eredményül, ami nem véletlenül híres és népszerű szerte a világon. Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni!

(Fotók: Getty Images)

ratatouille | recept | lecsó | quiche | tipp | pite

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk, hogy fokozhatod a tengerparti élményt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom