Ötszáz éves reneszánsz ház újult meg varázslatos otthonná Český Krumlovban

A felújítás is gyönyörű, de az eredeti reneszánsz faragott tetőgerendáktól teljesen odavagyunk.

A cseh ORA építészstúdió újított fel teljesen egy reneszánszkori házat Český Krumlovban bámulatosan szép otthonná úgy, hogy megtartották a ház történelmi karakterét.

Méghozzá olyan szépen, hogy könnybe lábad a szemünk az ötszáz éves tetőgerendáktól és a középkorvégi, bámulatos falrészletektől, melyekhez pazarul illenek a modern bespoke bútorok.

A Masná 130 névre keresztelt otthon évtizedekig elhanyagoltan várta, hogy valaki meglássa a szépségét; olyannyira nem törődött a házzal senki, hogy még a város csatornarendszeréhez sem volt bekötve az épület. Emellett még rengeteg más kihívással is meg kellett küzdeniük az építészeknek, például a beázások miatt veszélyessé váló alapzattal, de a tető is nagyon komoly felújításra szorult. A kétéves felújítási munka eredménye pedig egy földszinti közösségi tér és kávézó, valamint egy minden részletében gyönyörű és eklektikus emeleti otthon.

A legszebb a projektben, hogy az építészek és a tulajdonosok sem akartak egy múzeumszerű teret létrehozni, hanem organikusan párosították a régit az újjal, mellyel egy egészen fenomenális életteret alakítottak ki.

Ha szereted a gyönyörű házakat, akkor ez a stílusos dán nyaraló, 12. századi kolostorból épült szálloda, ez a zseniálisan szép, háromszintes tihanyi nyaraló, és ez a hét rejtett luxuslakás is tetszeni fog.

(Fotók: BoysPlayNice, forrás: Dezeen)

csehország | Český Krumlov | építészet | középkori ház | reneszánsz

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom