Close
Alaposan betett a koronavírus a világ egyik legfontosabb múzeumának

Alaposan betett a koronavírus a világ egyik legfontosabb múzeumának

Rengeteg látogatót vesztett Párizs egyik jelképe.

Elkészült a 2020-ra vonatkozó statisztika a Louvre-ról, amelyből kiderül, hogy a járványhelyzet miatt tavaly hetvenkét százalékkal csökkent a patinás intézmény látogatóinak száma a 2019-es évhez képest.

Mona Lisa otthonát 2020-ban mindössze 2,7 millióan keresték fel.

A rendkívül alacsonynak szám oka természetesen a Covid–19 és a miatta bevezetett korlátozások: a Louvre az év nagyobb részében zárva tartott.

Június végén megírtuk, hogy az újranyitást követően a szigorú szabályok értelmében a látogatóknak kötelező betartaniuk az egyméteres távolságot, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve nem tülekedtek az emberek a Mona Lisa előtt, tehát nem csupán másodperceket lehet eltölteni Leonardo kultikus művét nézve.

A koronavírus-fertőzés miatt kötelező maszkviselés ellenére a hazai közönség hűséges maradt a Louvre-hoz, amely változatos programokat kínált egész nyáron, családoknak, fiataloknak, és kifejezetten párizsi lakosoknak is. Miközben az elsősorban a jegybevételből gazdálkodó múzeum pénzügyi helyzete aggasztóvá vált nyár végén, a látogatók számára soha annyira nem volt ideális a Louvre gyűjteményeinek megtekintése, mint akkor, amikor is nem kellett a szokásos tömegtől és lökdösődéstől tartani a festmények előtt – írtuk augusztusban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Unsplash, Pixabay)

koronavírus | louvre | párizs | múzeum | visszaesett

FOLYTASD EZZEL

Bulizz kortárs művészettel hajnalig! – Ötéves a Lavor Collective

Itt a magazin, amit a karácsonyfa alá is érdemes betenni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram