Close
Alaposan betett a koronavírus a világ egyik legfontosabb múzeumának

Alaposan betett a koronavírus a világ egyik legfontosabb múzeumának

Rengeteg látogatót vesztett Párizs egyik jelképe.

Elkészült a 2020-ra vonatkozó statisztika a Louvre-ról, amelyből kiderül, hogy a járványhelyzet miatt tavaly hetvenkét százalékkal csökkent a patinás intézmény látogatóinak száma a 2019-es évhez képest.

Mona Lisa otthonát 2020-ban mindössze 2,7 millióan keresték fel.

A rendkívül alacsonynak szám oka természetesen a Covid–19 és a miatta bevezetett korlátozások: a Louvre az év nagyobb részében zárva tartott.

Június végén megírtuk, hogy az újranyitást követően a szigorú szabályok értelmében a látogatóknak kötelező betartaniuk az egyméteres távolságot, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve nem tülekedtek az emberek a Mona Lisa előtt, tehát nem csupán másodperceket lehet eltölteni Leonardo kultikus művét nézve.

A koronavírus-fertőzés miatt kötelező maszkviselés ellenére a hazai közönség hűséges maradt a Louvre-hoz, amely változatos programokat kínált egész nyáron, családoknak, fiataloknak, és kifejezetten párizsi lakosoknak is. Miközben az elsősorban a jegybevételből gazdálkodó múzeum pénzügyi helyzete aggasztóvá vált nyár végén, a látogatók számára soha annyira nem volt ideális a Louvre gyűjteményeinek megtekintése, mint akkor, amikor is nem kellett a szokásos tömegtől és lökdösődéstől tartani a festmények előtt – írtuk augusztusban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ez lehet Frida Kahlo legdrágábban eladott önarcképe
Újabb szomorú számokból derül ki, hogy a koronavírus szinte teljesen padlóra küldte a hazai mozikat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom