Close
Alaposan betett a koronavírus a világ egyik legfontosabb múzeumának

Alaposan betett a koronavírus a világ egyik legfontosabb múzeumának

Rengeteg látogatót vesztett Párizs egyik jelképe.

Elkészült a 2020-ra vonatkozó statisztika a Louvre-ról, amelyből kiderül, hogy a járványhelyzet miatt tavaly hetvenkét százalékkal csökkent a patinás intézmény látogatóinak száma a 2019-es évhez képest.

Mona Lisa otthonát 2020-ban mindössze 2,7 millióan keresték fel.

A rendkívül alacsonynak szám oka természetesen a Covid–19 és a miatta bevezetett korlátozások: a Louvre az év nagyobb részében zárva tartott.

Június végén megírtuk, hogy az újranyitást követően a szigorú szabályok értelmében a látogatóknak kötelező betartaniuk az egyméteres távolságot, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve nem tülekedtek az emberek a Mona Lisa előtt, tehát nem csupán másodperceket lehet eltölteni Leonardo kultikus művét nézve.

A koronavírus-fertőzés miatt kötelező maszkviselés ellenére a hazai közönség hűséges maradt a Louvre-hoz, amely változatos programokat kínált egész nyáron, családoknak, fiataloknak, és kifejezetten párizsi lakosoknak is. Miközben az elsősorban a jegybevételből gazdálkodó múzeum pénzügyi helyzete aggasztóvá vált nyár végén, a látogatók számára soha annyira nem volt ideális a Louvre gyűjteményeinek megtekintése, mint akkor, amikor is nem kellett a szokásos tömegtől és lökdösődéstől tartani a festmények előtt – írtuk augusztusban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Unsplash, Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom