Ezért nem ajánlott soha forró zuhanyt venni a repülés után

Nincs jobb egy kellemesen átmelegítő zuhanynál egy hosszabb repülőút végén – gondolnánk. Rosszul gondoljuk.  

Egy szakértő szerint ugyanis inkább hideg vizet kellene használni forró helyett.

Travys Carinci, a Qantas ügyfélszolgálati menedzsere munkája miatt havonta több tízezer kilométert repül. A CN Travellernek elmondta, mindig kihagyja a hosszú út utáni forró zuhanyt, mert bár csábítóan hangzik a dolog, kiszárítja a bőrt és más negatív mellékhatásai is vannak.

Ezek közé tartozik az olyan bőrbetegségek kialakulásának veszélye, mint az ekcéma, valamint a pattanások súlyosbodása, mivel a forró víz megfosztja a bőrt a természetes olajoktól és az egészséges baktériumoktól. Utóbbiak már Abbas Kananinak, a Chemist Click gyógyszerészének a szavai, aki pluszban a bőr kiszáradását is megemlítette a túl hosszú ideig tartó forró zuhany következményeként.

A hideg zuhany sokkal jobb választás, különösen jetlag esetén, mivel "fokozza a keringést", ami gyors energialöketet ad. Ebben az esetben elektromos impulzusok jutnak el az idegvégződéseinkből az agyunkba, és ez a kémiai reakció egyeseknél antidepresszáns hatású lehet.

Mindenképpen repülés után zuhanyozzunk le, ne pedig előtte; a The Point Guy szerkesztője, Nicky Kelvin szerint már csak azért is, mert a kora reggeli zuhanyzás időpocsékolás, és egyben azt jelenti, hogy kevesebb alvásidővel számolhatunk.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

utazás | repülés | zuhany | forró | tipp

FOLYTASD EZZEL

Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni

Végtelen kaviár, privát forró zuhany – Elképesztő az első osztályú szolgáltatás ennél a légitársaságnál

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom