Hét tanács, amit érdemes megfogadni, ha várandósan ülsz repülőre

Bár a várandósság ideje alatt a repülés általában biztonságosnak mondható, vannak olyan aranyszabályok és tanácsok, amelyeket érdemes a kismamáknak megfogadniuk.

Légitársaságok által hozott szabályok

A repülés terhesség ideje alatt biztonságosnak mondható akkor, ha a kismama nem veszélyeztetett terhes.

Érdemes tehát első lépésben, még az utazás tervezésekor az orvossal konzultálni.

Utazás előtt fontos, hogy a kismamák ellenőrizzék a légitársaságok várandós utazókra vonatkozó szabályait, így nem éri majd meglepetés sem beszálláskor, sem pedig a check-in pultnál.

Általánosságban elmondható, hogy a légitársaságok többsége korlátozások nélkül

engedélyezi a kismamák utazását egészen a várandósság 36. hetéig.

Előfordulhat azonban, hogy egészségügyi dokumentáció benyújtására is szükség van, amelyet az orvos állít ki.

Íme, a hét legjobb tanács a terhesség alatti repüléshez

A kézipoggyász mellett a repülőgépre vigyenek fel olyan terhespárnát, ami fokozza az utazás kényelmét.

A kézipoggyászba tegyék bele a várandósság idejére vonatkozó egészségügyi dokumentációt, amelyet a légitársaság beszálláskor kérhet.

Érdemes úgynevezett kompressziós zoknit viselni az úton, de a laza, pamut ruházat és egyszerű, belebújós cipú is fokozza a kismamák kényelmét az utazás ideje alatt.

Fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre, amit elsősorban ásványvízből ajánlott fedezni.

Az ülést érdemes a fedélzeti mellékhelyiség közelébe foglalni.

A repülőgépen kérhetnek biztonsági öv-hosszabbítót a le és felszálláshoz, de bizonyos esetekben utazás közben is szükséges lehet.

Amennyiben a kismamák egyedül utaznak, kérjenek segítséget utastársaikról vagy a légiutas-kísérőtől a csomagok fel- és leemelésekor.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

terhesség | várandósság | utazás | repülés | kismama

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom