Close
Nem nagyon tudunk ennél jobb helyet korcsolyázáshoz

Nem nagyon tudunk ennél jobb helyet korcsolyázáshoz

Álomszerű környezetben lehet korizni Ottawa folyóján. 

A városközponton keresztül kígyózó Rideau-csatorna minden évben befagy, aztán a világ legnagyobb természetes jégpályájával kedveskedik a téli sportág rajongóinak.

A majdnem nyolc kilométeren át kanyargó pálya ingyenesen használható, a korizók pedig több mint tizenöt négyzetkilométernyi  befagyott területet fedezhetnek fel.

Megpihenhetnek a hidegben a számos melegedő egyikében, plusz öltözők és árusok is várják a őket – például a csúszkálások közötti pihenés alatt igazi kanadai klasszikusnak számító fahéjas és cukros süteményeket majszolhatnak.

A Rideau-csatorna korcsolyapályája általában januárban nyitja a szezont, ami február végéig tart.

A folyó jegének legalább harminc centiméter vastagságban kell befagynia ahhoz, hogy elbírja a naponta érkező nagyjából húszezer korcsolyázót.

A kanadai főváros első számú téli ikonjának számító csatorna megnyitását minden évben türelmetlenül várják a helyiek, bár nagyon sok függ az időjárástól, mert legalább két hétig tartó, egymást követő hideg éjszakák (mínusz tíz vagy mínusz tizenöt Celsius-fok alatti hőmérséklettel) kellenek a megfelelő jégvastagsághoz.

 

A jégpálya egyébként a kanadai téli ünnepségnek, a Winterlude-nak is a házigazdája – a február első három hetében tartandó esemény igazi jeges ünnepnek számít, hiszen nemzetközi jégfaragó versenytől kezdve jégsárkányhajó-fesztiválig terjed a programkínálata.

Imádjuk a lenyűgöző szépségű, hatalmas országot a lehetetlen színű tavaival és a hófehér hegyeivel, egyszerűen képtelenség betelni vele. Megpróbáltuk kiválasztani Kanada legimpozánsabb látnivalóit – mi tagadás, ez amilyen hálás, legalább annyira nehéz feladat volt.

(Forrás: CN Traveler, fotók: Getty Images)

csatorna | Winterlude | folyó | legnagyobb | világ

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram