Close
Mutatjuk, merre indulj, ha elektromos autóval járnád be Európát

Mutatjuk, merre indulj, ha elektromos autóval járnád be Európát

Ha az ember a road tripekre gondol, talán nosztalgikus, 20. századi érzés keríti hatalmába. Hasítunk az országúton, miközben régi slágerek szólnak és gyönyörködünk a tájban.

Ez az élmény igazi 21. századi frissítést kaphat, ha elektromos autóval vágunk neki. Ha pedig éppen ez a tervünk, akkor érdemes megnéznünk a Hertz autókölcsönző által összeállított listát, amelyből kiderül, melyik európai útvonalak a legjobbak erre a célra a rajtuk található töltőpontok mennyisége alapján.

A lista első helyén az Amszterdamból induló és oda Hágán, Rotterdamon, Eindhovenen és Utrechten keresztül visszatérő útvonal áll, ahol 2559 elektromos töltő található, ami mérföldenként (másfél kilométerenként) átlagosan 14,6 töltőt jelent tehát itt esélyünk sincs lemerülni.

Ekkora töltőbőségre máshol ne számítsunk, mert a holland útvonal jóval megelőzi a listán szereplő többi útvonalat. De mi szükség is volna rá, hiszen ettől még a második helyezett észak-olaszországi útvonal,

a Torinóból és Milánóból a Comói-tóhoz és az Iseo-tóhoz vezető is igen meggyőző mennyiségű töltővel rendelkezik,

szám szerint 596-tal, ami azt jelenti, hogy 4,73 mérföldenként (hét és fél kilométerenként) van egy. A harmadik a Cannes és Monaco közti út a francia Riviérán, amelyen 138 elektromos töltő található vagyis 4,06 mérföldenként (hat és fél kilométerenként) van egy.

Íme, a teljes tízes lista a mérföldenkénti töltőpontokkal:

A holland útvonal, 14,62
Észak-Olaszország, 4,73
Côte d’Azur, 4,06
Emilia-Romagna Bologna, 3,55
Belgium és Luxemburg csoki és kastélyok túra, 3.23
Róma és az Amalfi-part, 2,68
Bern Luzern, 1,47
Valencia és Costa Blanca, 0,73
Francia Alpok, 0,55
Katalónia, 0,55

Erre tekerd a kormányt a világ legromantikusabb autós útjaiért, a világ legjobbjáért pedig csak a szomszédba kell átugranunk.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

road trip | Európa | legjobb | elektromos autó | útvonal

FOLYTASD EZZEL

Ezeken a reptereken könnyen sztrájkba futhatunk a következő hetekben

Lekapcsoltak egy rollerest a rendőrök, egészen elképesztő sebességgel száguldott a város közepén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom