Close
Mutatjuk, merre indulj, ha elektromos autóval járnád be Európát

Mutatjuk, merre indulj, ha elektromos autóval járnád be Európát

Ha az ember a road tripekre gondol, talán nosztalgikus, 20. századi érzés keríti hatalmába. Hasítunk az országúton, miközben régi slágerek szólnak és gyönyörködünk a tájban.

Ez az élmény igazi 21. századi frissítést kaphat, ha elektromos autóval vágunk neki. Ha pedig éppen ez a tervünk, akkor érdemes megnéznünk a Hertz autókölcsönző által összeállított listát, amelyből kiderül, melyik európai útvonalak a legjobbak erre a célra a rajtuk található töltőpontok mennyisége alapján.

A lista első helyén az Amszterdamból induló és oda Hágán, Rotterdamon, Eindhovenen és Utrechten keresztül visszatérő útvonal áll, ahol 2559 elektromos töltő található, ami mérföldenként (másfél kilométerenként) átlagosan 14,6 töltőt jelent tehát itt esélyünk sincs lemerülni.

Ekkora töltőbőségre máshol ne számítsunk, mert a holland útvonal jóval megelőzi a listán szereplő többi útvonalat. De mi szükség is volna rá, hiszen ettől még a második helyezett észak-olaszországi útvonal,

a Torinóból és Milánóból a Comói-tóhoz és az Iseo-tóhoz vezető is igen meggyőző mennyiségű töltővel rendelkezik,

szám szerint 596-tal, ami azt jelenti, hogy 4,73 mérföldenként (hét és fél kilométerenként) van egy. A harmadik a Cannes és Monaco közti út a francia Riviérán, amelyen 138 elektromos töltő található vagyis 4,06 mérföldenként (hat és fél kilométerenként) van egy.

Íme, a teljes tízes lista a mérföldenkénti töltőpontokkal:

A holland útvonal, 14,62
Észak-Olaszország, 4,73
Côte d’Azur, 4,06
Emilia-Romagna Bologna, 3,55
Belgium és Luxemburg csoki és kastélyok túra, 3.23
Róma és az Amalfi-part, 2,68
Bern Luzern, 1,47
Valencia és Costa Blanca, 0,73
Francia Alpok, 0,55
Katalónia, 0,55

Erre tekerd a kormányt a világ legromantikusabb autós útjaiért, a világ legjobbjáért pedig csak a szomszédba kell átugranunk.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

Európa | útvonal | elektromos autó | legjobb | road trip

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram