Close
Bécsben lecsapnak a rollerezőkre

Bécsben lecsapnak a rollerezőkre

Jelentősen átalakítják az elektromos rollerekre vonatkozó szabályokat az osztrák fővárosban.

A városvezetés tervei alapján egy éven belül mintegy kétszáz parkolóhelyet létesítenek az elektromos rollerek számára, melyeket a WienMobil kerékpárállomások mellett helyeznek ki. Nyolc-tíz rollert lehet parkoltatni bennük, illetve körülöttük száz méteres sugarú körben parkolási tilalom lesz érvényben. A tisztviselők szerint ez azt jelenti, hogy a rollerezők fizikailag nem tudnak majd máshol parkolni, ha a parkolási zónától száz méteren belül tartózkodnak. Amennyiben a parkolózónán kívül vannak, akkor az utcán kell hagyniuk a járművet az autók között.

Ulli Sima városi tanácsos kifejtette az intézkedés lényegét, ami nem más, minthogy a járdákat mentesítsék a balesetveszélytől.

Kijelölnek még ún. piros zónákat is, ahová rollerekkel egyáltalán nem lehet behajtani.

A városi tisztviselők a különböző kerületekben megszabják a rollerek számának felső határát is. A belvárosban ez a szám ötszáz, míg a 2-9. és 20. kerületekben 1500 lesz. Ezen túlmenően a város egyfajta digitális műszerfalat kíván létrehozni a rollerek elhelyezésének és aktivitásának nyomon követésére. Az ötlet lényege, hogy a magánszolgáltatók és a rendőrség együttműködése révén érvényre juttathassák a szabályozást és szankcionálni tudják a jogsértéseket.

Alig több mint négy évvel a bevezetésük után Párizsnak elege lett a rollermegosztó szolgáltatásokból és a hozzájuk kapcsolódó problémákból. Legalábbis erre enged következtetni Anne Hidalgo polgármester hirtelen jött bejelentése, amely szerint népszavazást indít arról, menjenek vagy maradjanak a megosztó közlekedési eszközök.

(Forrás: The Mayor, fotók: Getty Images)

bécs | elektromos | parkolás | roller | szabályok

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom