Close
Jó hírünk van az Olaszországba utazóknak: véget ér ez az idegesítő és időrabló gyakorlat

Jó hírünk van az Olaszországba utazóknak: véget ér ez az idegesítő és időrabló gyakorlat

Egyre több helyen inthetünk búcsút a kényelmetlenségnek, amit az jelenti, hogy a biztonsági ellenőrzésnél ki kell pakolnunk a táskából a kozmetikai szereket és elektronikai eszközöket.

Mindez a Fiumicinón, legalábbis az egyes terminálon már a múlté: minden maradhat a táskában, mit több, már egy decisnél nagyobb kiszerelésben is vihetünk magunkkal tusfürdőt vagy italt, ha nem az Egyesült Államokba vagy Izraelbe utazunk, mert itt egyelőre még maradnak a régi szabályok.

Az innovációt korábban már tesztelhették a gyakran utazók, most pedig az 1-es terminál összes induló utasa kipróbálhatja.

Az ellenőrző berendezés megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak, és egyben a reptéri folyamatokat is leegyszerűsíti. Az új röntgenszkennerek nagy felbontású háromdimenziós képeket készítenek, és felismerik a veszélyes anyagokat is. Az új technológiát egy éven belül a 3-as terminálon is bevezetik, és az év elejétől kezdve már működik a milánói Linatei reptéren, és elkezdték használni a Malpensán.

Az olasz fővárost egyébként nemcsak a műemlékek, hanem a gasztronómiai élvezetek miatt is érdemes meglátogatni, Milánó pedig az egyik legnépszerűbb úti cél, ha hétvégi kiruccanásról van szó.

(Forrás: TTGItalia, Milano Finanza, képek:  Unsplash, Getty Images)

 

róma | folyadék | Fiumicino | folyadékmennyiség | folyadékkorlát

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram