Hamarosan új gyorsvonattal utazhatunk Olaszország két ikonikus városa között

Sokkal egyszerűbb lesz eljutni Rómából Pompeibe.

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter bejelentette: a harmincöt millió eurós projekt minden eddiginél egyszerűbb módot kínál az utazóknak a turisztikai látványosság elérésére, hiszen a római Fiumicino repülőtérrel is össze lesz kötve, így

a nemzetközi járatokkal érkezők azonnal felszálhatnak majd a Pompeibe tartó vonatra.

Jelenleg Rómából meglehetősen bonyolult vonatút vezet Pompeibe. Először ugyanis Nápolyig kell elvonatozni, majd onnan át kell szállni a Circumvesuviana nevű járatra. A kanyargós és festői tájon áthaladó vonat a Nápolyi-öböl kisvárosaiban is megáll, majd kétórás menetidőt követően fut be a Pompeii Scavi-Villa dei Misteri állomásra.

Az új vonat ezt a tengerparti körutat megkerülve teremt majd közvetlen összeköttetést a két legendás város között.

Az olasz kulturális minisztérium tájékoztatása szerint a már meglévő, Rómát Nápollyal és Salernóval összekötő vasútvonalat fejlesztik tovább azáltal, hogy új vasútállomást és közlekedési csomópontot építenek az időszámításunk szerint 70-ben hamuba temetett városhoz.

A projekt várhatóan 2024-ben fejeződik be, ennek köszönhetően pedig

húszezerről akár negyvenezerre is emelkedhet a napi látogatók száma Pompeiben.

Ez áldás lehet a helyi turisztikai szolgáltatók és szállodatulajdonosok számára, de a régészeti park túlzsúfoltságához is vezethet.

Olaszországba remek vonatutak vezetnek. Ebben a cikkünkben a Cinque Terre expresszról írunk, itt pedig arról lehet olvasni, hogy nyártól új hálókocsis vonatokkal juthatunk el az olasz Adria-partra.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

róma | olaszország | vonat | pompei | nagysebességű vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom