Close
Hamarosan új gyorsvonattal utazhatunk Olaszország két ikonikus városa között

Hamarosan új gyorsvonattal utazhatunk Olaszország két ikonikus városa között

Sokkal egyszerűbb lesz eljutni Rómából Pompeibe.

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter bejelentette: a harmincöt millió eurós projekt minden eddiginél egyszerűbb módot kínál az utazóknak a turisztikai látványosság elérésére, hiszen a római Fiumicino repülőtérrel is össze lesz kötve, így

a nemzetközi járatokkal érkezők azonnal felszálhatnak majd a Pompeibe tartó vonatra.

Jelenleg Rómából meglehetősen bonyolult vonatút vezet Pompeibe. Először ugyanis Nápolyig kell elvonatozni, majd onnan át kell szállni a Circumvesuviana nevű járatra. A kanyargós és festői tájon áthaladó vonat a Nápolyi-öböl kisvárosaiban is megáll, majd kétórás menetidőt követően fut be a Pompeii Scavi-Villa dei Misteri állomásra.

Az új vonat ezt a tengerparti körutat megkerülve teremt majd közvetlen összeköttetést a két legendás város között.

Az olasz kulturális minisztérium tájékoztatása szerint a már meglévő, Rómát Nápollyal és Salernóval összekötő vasútvonalat fejlesztik tovább azáltal, hogy új vasútállomást és közlekedési csomópontot építenek az időszámításunk szerint 70-ben hamuba temetett városhoz.

A projekt várhatóan 2024-ben fejeződik be, ennek köszönhetően pedig

húszezerről akár negyvenezerre is emelkedhet a napi látogatók száma Pompeiben.

Ez áldás lehet a helyi turisztikai szolgáltatók és szállodatulajdonosok számára, de a régészeti park túlzsúfoltságához is vezethet.

Olaszországba remek vonatutak vezetnek. Ebben a cikkünkben a Cinque Terre expresszról írunk, itt pedig arról lehet olvasni, hogy nyártól új hálókocsis vonatokkal juthatunk el az olasz Adria-partra.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

róma | vonat | olaszország | nagysebességű vonat | gyorsvonat

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram