Kezdődik a visszaszámlálás, hamarosan újra mártózhatunk a Római-parton!
A Plázs július 15-től augusztus 21-ig tart majd nyitva, ha megfelelő a vízminőség, akkor mindennap. Ezt folyamatosan ellenőrzik, emellett idén először állandó vízimentő-szolgálatot is biztosít az önkormányzat.
Fürdeni ebben a szezonban is csak nyitvatartási időben és a kijelölt területen lehet
a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a százhúsz centiméteres vízmélységet jelző bójasoron belül.
Mint az óbudai önkormányzat a honlapján írta, a nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A meder tisztítása megtörtént, az átvizsgálás pedig folyamatos lesz.
Az idén brutálisan dráguló strandbelépők mellett igazán üdítő ez a lehetőség. Amíg pedig a nyitásra várunk, otthon is teremthetünk egy kis strandhangulatot.
(Forrás: 24.hu, obuda.hu, képek: Christo/Wikimédia Commons)
duna | római-part | budapest | strand | nyitás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!