Close
Jogsértést követett el a Ryanair a fogyasztóvédelem szerint

Jogsértést követett el a Ryanair a fogyasztóvédelem szerint

A társaság ellen 2022. június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala indított fogyasztóvédelmi hatósági eljárást, mert a cég áthárította az extraprofitadót az utasokra.

A Ryanair azonnali jogvédelmet kért, azt azonban először a Fővárosi Törvényszék, majd most a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította.

Így a légitársaságnak ki kell fizetnie a fogyasztók megtévesztése miatt kiszabott háromszázmillió forintos bírságot.

Az Igazságügyi Minisztérium szakmai irányítása alatt működő fogyasztóvédelmi hatóság eljárása megállapította, hogy a légitársaság jogsértést követett el, mert tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.

Bár sokan tartottak attól, hogy a Ryanair kivonul az országból, ez nem történt meg, viszont Budapestről hattal kevesebb útvonalra indulnak a gépek a nyáron.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

fogyasztóvédelem | Ryanair | bírság | különadó

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram