Baljós árnyékot vet a környék lakóira a Sagrada Família befejezése

Mióta 141 évvel ezelőtt elkezdték építeni, a Sagrada Família majdnem akkora figyelmet kapott a végeláthatatlan munkálatok miatt, mint csodálatos építészetének okán.

Most pedig újabb fejlemények miatt került a hírekbe, ugyanis hatalmas lépcsősort terveznek építeni a templom befejezetlen főbejáratához, amely három szomszédos háztömb lebontásával járna, ami miatt mintegy ezer családot és üzletet kellene kilakoltatni. Ha a tervek megvalósulnának, lebontanák a Calle Mallorca háztömbjét is, amely már most is veszélyesen közel van a bazilikához.

A Sagrada Famíliát kezelő alapítvány a lakóközösségek tiltakozása ellenére is kitartana a tervek mellett, az utolsó szó azonban a barcelonai városi tanácsé lesz, amely eddig elzárkózott a döntéstől, és a május 28-i helyhatósági választások előtt valószínűleg nem is egyezik már bele egy olyan tervbe, amely több tucat ház lakóját hátrányosan érintené.

A lakók egy egyesületet is létrehoztak, amely jogi lépéseket tesz a lépcső ötlete ellen arra hivatkozva, hogy az nem volt része Gaudí eredeti terveinek, csak az építész tanítványai álmodták meg.

A városi tanács szóvivője azt mondta, hogy együtt dolgoznak a Sagrada Familia képviselőivel, a szomszédos lakosokkal és más szervezetekkel azon, hogy megtalálják a legjobb megoldást a munkálatok befejezéséhez és a város szükségleteinek kielégítéséhez.

A munkálatokat eredetileg 2026-ra fejezték volna be, de a határidő a világjárvány okozta késedelmek miatt bizonytalannak tűnik.

Egy matematikai elemzés során érdekes dolog derült a Sagrada Famíliáról, de vannak, akiknek véleménye nem teljesen pozitív Barcelona ikonjáról.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

barcelona | La Sagrada Família | lakóházak | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom