Close
Hogy fog kinézni a Sagrada Família, ha befejezik? Ez a dróninstalláció megmutatja

Hogy fog kinézni a Sagrada Família, ha befejezik? Ez a dróninstalláció megmutatja

Gaudí remekművének építkezései a tervek szerint 2026-ra fejeződnek be. Addig is a DRIFT holland művészeti duó, vagyis Ralph Nauta és Lonneke Gordijn drónokkal egészítette ki a félbe maradt Szent Család-templomot.

Az alkotók 2017-ben készítették első installációjukat az Art Basel Miamira, melynek Franchise Freedom (Franchise szabadság) volt a címe, 2020 óta pedig a mostanihoz hasonló légi szobrokat álmodnak meg.

Ezeken keresztül

egy-egy épület jövőjét képzelik el vagy éppen valaha volt teljes formáját rekonstruálják, mint például a Colosseum esetében.

Alkottak ugyanakkor már fiktív felhőkarcolót is Chicagóba.

Céljuk többek között, hogy segítsék az építészeket jövőbeli projektjeik megvalósításában.

De vajon miért épül ilyen sokáig Barcelona ékessége? Megpróbáltunk utánajárni.

(Forrás: TimeOut, Designboom, képek: Getty Images, DRIFT/TimeOut)

barcelona | drón | installáció | drift | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram